KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Franse uiensoep

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

In pan boter smelten en uien zachtjes bakken. Na +/- 20 min. vuur iets hoger draaien en uien in nog +/- 10 min. al omscheppend goudbruin bakken.
Bouillon en laurier toevoegen en soep +/- 30 min. zachtjes koken. Laurierblad verwijderen en soep op smaak brengen met zout en peper.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood lichtbruin roosteren.
Brood in vier soepkommen leggen en in elke kom 30 gram geraspte gruyerekaas strooien. Soep eroverheen schenken en onder gril laten gratineren.


Variatie
Uiensoep wordt heel bijzonder wanneer u er vlak voor het serveren een scheutje port doorheen roert. Om het helemaal af te maken kunt u wat grof verkruimelde blauwe schimmelkaas over de soep strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lex Heufke Kantelaar

zegt:
Heerlijke soep! Ik heb de uien gesmoord in witte wijn en er van te voren een beetje gedroogde tijm aan toe gevoegd. Heb hem bij mijn favorieten gezet.
Rob

zegt:
Doe er ook een takje tijm bij en 'n beetje knoiflook. De liefhebber doet er een heel klein beetje cayennepeper bij zodat de soep een lichgte prikkeling op de tong geeft. De bloem is een goed idee, de suiker is teveel van het goede omdat er al zoveel suiker in uien zit. Een wijnglas heeeel droge sherry toegevoegd voor het opdienen vind ik lekkerder dan port erin. Uiteraard een glas voor de pan, niet per soepkop!
Roy

zegt:
ik zou graag dit recept op mijn website ( http://www.goedkopevakantie.com ) plaatsen, met bron vermelding uiteraard.
Vindt jij dat goed?

Gr

Roy :D
Ploonie

zegt:
We hebben nog bloem toegevoegt met het uit fruiten en we hebben een halve liter water exta toegevoegd en nog een beetje bruie suiker. De uitleg vonden we een beetje onduidelijk. Maar de soep is uiteindelijk goed gelukt en heeft zeker gesmaakt!
Anna

zegt:
Ja hoor, dat kan best, de soep zal er niet minder om smaken;);)
Succes,
groetjes,
Anna.
moontje

zegt:
Ga ik nu maken maar heb geen laurierblad. Ik kan niet zomaar weg van huis want de baby slaapt! Kan ik het ook zonder laurierblad maken?

gr moontje
Diana Bos

zegt:
Een heerlijke soep.
derbyke

zegt:
Klinkt heerlijk Chris, groetjes :);):p
Verhuyck Chris

zegt:
Ik ga Franse uiensoep maken, maar ik ga op het einde de soep mixen, kaas overstrooien en er dan een scheutje porto bijvoegen.
crisje

zegt:
Heeeeerlijk...
heb vandaag 2 pannen uiensoep gemaakt

bij de ene heb ik er witte wijn, kruidnagel, knoflook, suiker en spek bij gedaan....tevens heb ik een deel van de uien gepureerd. Dit was echt overheerlijk alleen vond ik de spek niet echt nodig.

Bij de andere heb ik een knoflook, tomaten puree, en jeneverbes gebruikt. smaak van de jeneverbes was lekker. de tomatenpuree vond ik wel lekker maar niet echt als ik zin heb in uiensoep :)

Ook heb ik er zelf nog wat bij gedaan. Heb het zelf verzonnen en vond het erg lekker.
Ik heb een broodje gegrild in de oven. Een uitje opgebakken met 1 theelepel suiker, daarna heb ik 1 teentje knoflook nog even mee gebakken (niet te lang, word bitter) 1 of 2 theelepels tomatenpuree toegevoegd. Zout en peper naar smaak en het geheel pureren. Op het broodje gesmeerd een plakje kaas er op nog even onder de gril. Dit was erg lekker!