KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Gebakken Uierboord

Recept van:
Bereidingstijd: 600 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van achterpoot tot zwezerik
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

We gaan uit van een stuk uier van ruim 1 kg.
Maak 1 liter bouillon aan met wat prei, uien, peen, laurierblad. Laat 20 minuten sudderen, daarna zeven.
Intussen de uier goed afgespoeld onder de koude waterkraan.
Warm de uier op in de bouillon, laag vuur er onder en kook het in 9 uur (!) gaar.
De uier is gaar als de 'beet' een stevige is, maar niet taai.
In de dunne plakken snijden, zout (peper) er op en op de boterham.
In wat dikkere plakken snijden, zout en peper erop, bedekken met bloem en in de hete boter bruin en krokant bakken.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Tav de kooktijd: De slager had gezegd 3 uurtjes is voldoende, maar toen ik proefde dacht ik op mijn gympen te kluiven...



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

zegt:
Willem:het is 20 minuten sudderen en daarna zeven in een zeef! Dus niet het getal 7!
willem

zegt:
Hallo Hans,
Wil graag uierbrood gaan maken - maar hoe kom ik aan de uiers - gewoon via slager, of kan ik hiervoor wat anders gebruiken (achterpoot, zwezerik??)

verder schrijf je - laat 20 minuten sudderen, daarna 7. Begrijp ik niet zo - is toch gewoon dan 27 minuten sudderen???

graag je reactie

Groet en dank

Willem
Bert

zegt:
Ik ga dat zeker eens proberen.
Alleen valt op dat er veel mensen zijn die zeggen dat het niet te koop is maar bij mijn weten kun je het gewoon bij de slager bestellen.
Dan eet je het toch gewoon een dag later?
joke van Vugt Wassen

zegt:
De manier om uierboord klaar te maken bij ons in de fam gaat als volgt: de uier licht insmeren met mosterd, peper en zout en dan braden als rundvlees tot hij mooi bruin is daarna afblussen en later sudderen totdat hij lekker mals aanvoelt duurt zeker 3 a 4 uur.........eet smakelijk
Gerda Lamers

zegt:
Leuk, het uierboordrecept als recept van de dag, komt het weer eens boven tafel.
slagerij Schaap

zegt:
Bij ons in barendrecht is het volop verkrijgbaar.
Slagerij Schaap Gouwe 11
tot ziens.
hns

zegt:
Gerdaaaa, erbij wezen!!!
Hans:);):p:D En doe mij ook een stukje...?
René

zegt:
Hier wordt nog geadverteerd voor uierboord:
Verswinkel Berkhout
Zwart Janstraat 22
3035 AS ROTTERDAM
Ik heb zelf een kennis die het regelmatig kookt en suddert, en dan eet ik het op brood of bak stukken met peper en zout.
Jopajo

zegt:
Wij wonen al jaren in Brabant. Uierbord is iets wat hier maar sporadisch voorkomt laat staan te koop is.
Je ziet het steeds minder bij de slager, jammer want als oud Rotterdammer is Uierbord wel iets dat ik zeker mis.
Voor al diegene die het wel kunnen kopen, EET SMAKELIJK.
loes

zegt:
Vroeger was dit armoevlees. We hebben het bijna weer nodig. Maar ik vind het heerlijk.