KookJij

Recept voor Erwtensoep

Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bobby
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzingen.
Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontabletten en 2 liter water in een pan.
Breng het aan de kook en laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken.
Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd ze in blokjes.
Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe.
Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes.
Haal de laulierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
Verwarm de margarine. Fruit de ui ca. 3 minuten. Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor.
Voeg water toe als de soep te dik is.
Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kees Cornelissen

Kees Cornelissen zegt:
Ik doe hier nog wat licht aangebakken mager spek bij en dan is het helemaal af.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Snel maar weer een pannetje maken! Liter of 10 ;-)
derbyke

derbyke zegt:
Welcome back :);):p fijn verlof gehad???
tommeke

tommeke zegt:
Ja, Dank u. kijk maar, ergens vind je mijn tekst wel. Groetjes J & R en Tommeke.
slaatje

slaatje zegt:
Probeer het maar op deze manier, heel toevallig, maar gisteren van twee personen te horen gekregen dat deze erwtensoep dus echte erwtensoep is, het smaakt naar erwten. Ik wacht heel graag op uw reactie. Groetjes Gerda :p:p:p:p
m.driessen

m.driessen zegt:
Lijkt mij erg lekker.
Rob Hoeboer

Rob Hoeboer zegt:
Ik wil nog eens een lans breken voor deze soep maar dan helemaal zonder vlees. Smaakt NOG beter!
Annemarie

Annemarie zegt:
I.p.v 300 gr. moet je 500 gr. erwten gebruiken, dan prima soep. Je kan de ook even de staafmixer door de soep 'halen' voordat je de wortel, prei en ui toevoegt. Wordt de structuur mooier van.
slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me goed idee, ik ga ook mijn "snert"recept er op zetten. Groetjes Gerda ;):p;):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo willydelcart, de Belgen hebben ook hun recepten van erwtensoep hopelijk zijn we ook welkom, een van dees toch eens een erwtensoep posten ;-) Groetjes van ons 3tjes :);):p
willydelcart

willydelcart zegt:
Geweldig is het, en dat is hartelijk een eerlijk gemeend. Ik heb je recept niet geprobeerd, omdat ik dat heb van mijn moeder, oma, familie en van mijn streek.

Wat ik zoooo geweldig vind, is dat je dit op de site zet. Zou het niet fantastisch zijn, mochten we daar met z'n allen eens een apart onderdeel op een website kunnen van maken? Het SNERT-hoofdstukje of SNERTRECEPTEN.

Elke gezinnetje, elke oma en elke Nederlands- en Duitstalige regio heeft toch z'n eigen snert niet? Zoveel gezinnen, zoveel varianten.
Benieuwd of die Afrikaner ook snert hebbe? De mensen van Suriname zeker niet, 't is daar veel te warm! Hebben ze me verzekerd.

Alleen het woord (zelf) 'SNERT', zou een site verdienen. In Nederland is dat zonder bijklank, in Vlaanderen betekent het soep die niet te vreten valt, niks waard, zoals een 'snertprogramma' op TV.
Het zou hier in Vlaanderen bijval kennen. Eindelijk eens naast al die 'MMMMMMM's' en 'Waws' en 'Super'sen, echte snertrecepten!
Ik zeg nog niets over de regionale namen die de heerlijke soep gekregen heeft (blaassoep, muzieksoep, broekhoestsoep, ...), want hoor de wind waait door de bomen, zelfs in huis hier waait de wind!


;)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Persoonlijk gebruik ik geen wortel door de snert, want vind het er niet in horen. (Maar dat is persoonlijk).
linneke

linneke zegt:
yammi super heerlijk!!!!;)
eric

eric zegt:
Ben hem nu aan het maken, doe er alleen wel extra vlees in, ben heel benieuwd.
hns

hns zegt:
Prima recept. Wij hebben erwtensoep gemaakt met hips, varkensachterpoot. Ook niets mis mee.
Hans de Vos:):)