KookJij

Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker

Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschrijf beide mogelijkheden.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 526 kCal energie
41 Gram eiwit
26 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker te bereiden

  1. Snij het vlees in flinke dobbelstenen. 
  2. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. 
  3. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  4. Verhit de olie en bak hierin - in kleine porties - het rundvlees snel rondom bruin.
  5. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
  6. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
  7. Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem,  ketoembar en kerriepoeder hieraan toe en bak even mee.
  8. Doe het vlees weer in de pan.
  9. Even goed doorbakken.
  10. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
  11. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen. Bij gebruik van de stoofpan kan het vlees nu 2 1/2 a 3 uur sudderen.
  12. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen
  13. ***Bij gebruik van de slowcooker nu alles over doen in de slowcooker. Zet de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 tot 6 uur stoven.  (Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees.) Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!)

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze stoofpot heb ik al heel vaak gemaakt. Lekker als onderdeel van een rijststafel maar ook lekker met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Op Smulweb heb ik heel veel positieve reacties op dit recept gehad. Dit recept is op Smulweb door ruim 6000 personen bewaard.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy

Lidy zegt:
Dag Els, net als Wilmie en Petra ga ik op deze site recepten plaatsen. Groetjes van Smulwebs "Keukensloofje". Op deze site heb ik me met mijn meisjesnaam Berkx aangemeld. Groetjes Lidy.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hoi Petra, leuk om je je hier tegen te komen. Ik ben al jaren lid van KookJij. Ik moet weer eens aan de slag met recepten te noteren hier want dat is alweer een tijd geleden.
Groet Els