KookJij

Recept voor Indische Nasi

Een heerlijk indische nasi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

- Kook de rijst gaar in ongeveer 8 minuten.
- Voeg een snufje zout aan de rijst toe.
- Bak de spekjes gaar.
- Giet de rijst af en laat de rijst ongeveer 15 minuten staan in de pan met het deksel erop. (Vergeet niet af en toe even te roeren!)
- Snij de prei, ui en knoflook in kleine stukjes.
- Pak een wok en zet deze op een lekker hoog vuurtje en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
- Gooi de prei, ui en knoflook in de wok en roerbak totdat alles een beetje glazig is.
- Voeg vervolgens de rijst en de spekjes toe.
- Pak vervolgens de ketjap en strooi deze over de rijst heen. ( wanneer al je rijst lekker bruin is, zit je goed!) Overdrijf niet met de ketjap en proef af en toe eens.
- Serveer met lekkere kroepoek, satésaus en gedroogde uitjes en smullen maar!


Mijn kookverhaal (Bo van Eijk)

Heerlijk gerecht en heel gemakkelijk om te maken! Ik heb er al heel veel vrienden en familie blij mee gemaakt!

Enjoy!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Berend J. van den Berg

Berend J. van den Berg zegt:
Tja, ik ga dit recept proberen. Tot nu toe wát ik ook probeerde en hóe ik nu eindelijk eens een RULLE nasi goreng wilde maken, het werd immer een kleffe boel, zoals die blokjes "plak" rijst. In eerste instantie gebruik ik altijd parboiled rijst, gezonder omdat vezels in de rijstkorrel zijn "verwerkt" en deze rijst altijd een super RUL resultaat geeft. Inderdaad, de rijst een dag van tevoren koken. Ik ben zo bang dat tijdens het wokken het toevoegen van overige ingrediënten de massa tóch weer compact en klef maakt. Maar oké, ik ga voor de zoveelste keer aan de slag. Het resultaat vermeld ik uiteraard op deze site.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Nog ff wat toevoegen: als je de rijst net gekookt hebt, wordt de nasi klef en dat krijg je niet meer rul. Ben je bij punt( regel) 7: bak nog ff door tot de uien verkleuren dán de spekjes erbij. Vuur niet te hoog, anders verbranden de uien alsnog en dat smaakt bitter. Vuur uit en de warme rijst toevoegen; dan verdergaan met de bereiding zoals hier staat aangegeven.
Eet ze!:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
De trassi voeg je toe ná punt(regel) 7 v.d. bereiding.
Trassi is géén must, hoor,maar indische mensen vinden dat het een lekkerder smaak krijgt :D
Gerrit van Hanja

Gerrit van Hanja zegt:
Mooi recept maar en wanneer voeg ik dan de trassie toe.:p
arwenbo

arwenbo zegt:
Haha grappig... dat zegt mijn moeder ook altijd... zal dat een geheim van moeders zijn? :D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Kook altijd de rijst een dag eerder,dan is het koud en krijg je een mooie rulle nasi goreng,zo heb ik dat geleerd van mijn moeder:D
Annemie

Annemie zegt:
Had nog bami/nasigroenten liggen.
Heb die eronder gedaan en wokrijst erbij.
Was echt lekker!
Laila

Laila zegt:
Dit ga ik eens uitproberen..
arwenbo

arwenbo zegt:
Haha! Ja dat vragen mensen al mijn hele leven. Maar iedereen noemt mij Bo :). Lekker makkelijk!
mia7

mia7 zegt:
Is het Bo of Arwendo !:D
mia7

mia7 zegt:
Dit zal ik zekers doen Arwendo ;)
arwenbo

arwenbo zegt:
Geweldige reacties! Laat me weten wat jullie ervan vinden!

Bon appetit!:D
mia7

mia7 zegt:
Lekker en eenvoudig,ik ruik de heerlijke nasi geur al.
Bedankt !
Gaat in mijn favorieten :p

Groetjes Mia
Beaudoris

Beaudoris zegt:
Ga ik zeker proberen !