KookJij
Lees meer Lees minder

Bijgerechten voor bij uw barbecue

Niets is leuker dan je gasten te verrassen met een zelfgemaakte knoflookboter. Over het algemeen wordt dit kant en klaar gekocht, maar het is erg leuk en niet al te veel werk om dit zelf te maken. Maar ook zelf gemaakte slades zijn erg lekker als bijgerecht bij de barbecue.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bijgerechten recepten

    1. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    2. Ingredienten: 500 gram champignons,in kleine blokjes, 1 eetlepel droge porcini (eekhoorntjesbrood),geweekt en in kleine blokjes, 6 eetlepels fijngesnipperde sjalotten, 5 cc gedroogde thijmblaadjes, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 5 e...
    3. Knoflookbrood Ingredienten: brood, boter, op kamertemperatuur, knoflook, peterselie, zout, peper

    4. Ingredienten: 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 200 gr champignons, 2 wortelen, 2 sjalotjes, 4 teentjes look, 2 soeplepels curry ketchup, 1 mespuntje pilipili, currypoeder, mosterdzaad, marjolein, 100 ml witte porto, e...
    5. Ingredienten: stronken (grond)witlof, kluitje boter, witte peper, zout, nootmuskaat, eventueel: wat witte suiker, citroensap
    6. Heerlijke zelfgemaakte guacamole, daar kan geen potje tegen op! Ingredienten: 2 volrijpe avocado's, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 groene peper, 2 gepelde pomedori tomaten, sap van 1 citroen, beetje kristal suiker, handje vol verse koriander, (vooral niet teveel omdat het snel overheerst), vers g...
    7. Ingredienten: 500 gram sjalotten, gesnipperd, 5 eetlepels roomboter, 200 gram risotto rijst (bv arborio rijst), 500 cc melk, 3 stukken foelie, 3 laurierblaadjes, 3 gepureerde sjalotten, 3 cc zeezout, 10 geplette peperkorrels, vers ger...
    8. Ingredienten: 1 kg paprika's, 500 g tomaten, 1 grote witte ui, 60 g vet of bakolie, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper

    9. Ingredienten: 250 gr rijst, 2 wortelen, 1 kleine komkommer, 1 kleine bloemkool, 1 rode ajuin, peper, zout, currypoeder, 1 koffielepel gemalen citroengras
    10. Ingredienten: -500 gram macaroni of schelpjes, gekookt en koud gespoeld, -1 blikje mandarijntjes op sap, -1 blikje ananas op sap in stukjes, -1 bakje selderij salade, -500 gram kipfilet in blokjes, -2 bekertjes creme fraiche, -2 eetle...
    11. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
    12. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
    13. Ingredienten: Zie eerst kookverhaal., 1 grote komkommer, 1,5 dl witte azijn, 0,5 dl water, 2 tl mosterdzaadjes, 3 peperkorreltjes, 2 a 3 tl suiker, zout naar smaak

    14. Een heerlijk voorgerecht, meloen en ham is een bekende combinatie maar deze variant met tomaatjes is zeker een aanrader! Ingredienten: Galiameloen, Cherrytomaatjes, Platte peterselie, Knoflook, Coburgerham, Ketoembar, Balsamicoazijn, Olijfolie, Peper en zout
    15. Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.