KookJij
Lees meer Lees minder

Bijgerechten voor bij uw barbecue

Niets is leuker dan je gasten te verrassen met een zelfgemaakte knoflookboter. Over het algemeen wordt dit kant en klaar gekocht, maar het is erg leuk en niet al te veel werk om dit zelf te maken. Maar ook zelf gemaakte slades zijn erg lekker als bijgerecht bij de barbecue.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bijgerechten recepten

    1. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
    2. Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
    3. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook

    4. Door de marinade eerst te koken en afkoelen komen alle smaken mooi samen in de marinade, als je daarna het vlees er een nacht (of 2 ) in laat marineren kr... Ingredienten: 2 dikke schouderkarbonades van ongeveer 200 gram per stuk, zout en peper, 2 eetlepels grove mosterd (met zaadjes erin), 2 laurierblaadjes, 2 theelepesl rozemarijn, 2 kruidnagels, 3 eetlepels ketjap (de zoete), een halve...
    5. Ingredienten: 250 gr rijst, 2 wortelen, 1 kleine komkommer, 1 kleine bloemkool, 1 rode ajuin, peper, zout, currypoeder, 1 koffielepel gemalen citroengras
    6. Heerlijke zelfgemaakte guacamole, daar kan geen potje tegen op! Ingredienten: 2 volrijpe avocado's, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 groene peper, 2 gepelde pomedori tomaten, sap van 1 citroen, beetje kristal suiker, handje vol verse koriander, (vooral niet teveel omdat het snel overheerst), vers g...
    7. Ingredienten: stronken (grond)witlof, kluitje boter, witte peper, zout, nootmuskaat, eventueel: wat witte suiker, citroensap
    8. Ingredienten: 1 grote ui of twee kleine, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, peper en zout, 2 eetlepels azijn, 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, evt. kruiden zoals bieslook, peterselie, lavas, tijm

    9. Ingredienten: 1 geitenkop, gehalveerd, zout, peper
    10. Lekkere sambal volgens recept van Oma de Sadeleer Ingredienten: 2 grote potten gewone sambal oelek van 725 gram, 3 eetlepels olie, 3 uien, 2 tenen knoflook, 3 kleine pakjes trassi, 4 eetlepels suiker, 2 theelepels djahé, 3 eetlepels ketjap manis kaki tiga
    11. Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf. Nu heb ik 15 jaar in de catering o... Ingredienten: een halve pot met mayo, een flinke scheut currysaus, 1 of 2 uien, heel fijn gesnipperd, 1 eetlepel sambal (probeer het zelf uit qua scherpte)
    12. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
    13. Ingredienten: 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie

    14. Een heerlijk voorgerecht, meloen en ham is een bekende combinatie maar deze variant met tomaatjes is zeker een aanrader! Ingredienten: Galiameloen, Cherrytomaatjes, Platte peterselie, Knoflook, Coburgerham, Ketoembar, Balsamicoazijn, Olijfolie, Peper en zout
    15. Ingredienten: 1500 - 2000 gram runderbraadstuk uit borst-regio (of bv een stuk procureur), 3 eetlepels rijstolie, 1 kilo uien, dun gesneden, 16 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd, 1 eetlepel fijn gesneden thijm, 4 middelgrote winte...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kattenpizzaatjes
    Kattenpizzaatjes Categorie Warm
    Kattenpizzaatjes. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 12 personen.
  2. Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas
    Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas Categorie Pasta's
    Spaghetti met spinazie, champignons, spekjes en kruidenkaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  3. Fish & chips
    Fish & chips Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Fish & chips. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan
    Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan Categorie Warm
    Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Schotse eieren
    Schotse eieren Categorie Vlees
    Schotse eieren. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Cajun kip met rijst
    Cajun kip met rijst Categorie Gevogelte, Rijst
    Cajun kip met rijst. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade
    Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade Categorie Gebak
    Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade. De bereidingstijd in cira 70 minuten en is voor ongeveer 15 personen.
  8. Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons
    Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons Categorie Wokken
    Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Oosterse stamppot met garnalen
    Oosterse stamppot met garnalen Categorie Stamppot
    Oosterse stamppot met garnalen. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Blueberry muffins met citroenroomkaas
    Blueberry muffins met citroenroomkaas Categorie Gebak
    Blueberry muffins met citroenroomkaas. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 12 personen.