KookJij
Lees meer Lees minder

Bijgerechten voor bij uw barbecue

Niets is leuker dan je gasten te verrassen met een zelfgemaakte knoflookboter. Over het algemeen wordt dit kant en klaar gekocht, maar het is erg leuk en niet al te veel werk om dit zelf te maken. Maar ook zelf gemaakte slades zijn erg lekker als bijgerecht bij de barbecue.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bijgerechten recepten

    1. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    2. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
    3. Ingredienten: 250 gr rijst, 2 wortelen, 1 kleine komkommer, 1 kleine bloemkool, 1 rode ajuin, peper, zout, currypoeder, 1 koffielepel gemalen citroengras

    4. Ingredienten: 500 gr witte kool, 500 ml azijn, 250 gr witte suiker, een handvol rozijnen, een handvol krenten, een handvol pijnboompitten
    5. Ingredienten: 1 grote ui of twee kleine, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, peper en zout, 2 eetlepels azijn, 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, evt. kruiden zoals bieslook, peterselie, lavas, tijm
    6. Ingredienten: 1 komkommer, 1 potje Japanse ingemaakte roze gember, 300 g verse tonijn in moten, zout en peper, 200 ml Teriyakisaus van MeiAsia, 1 EL Wokolie
    7. Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf. Nu heb ik 15 jaar in de catering o... Ingredienten: een halve pot met mayo, een flinke scheut currysaus, 1 of 2 uien, heel fijn gesnipperd, 1 eetlepel sambal (probeer het zelf uit qua scherpte)
    8. Heerlijke zelfgemaakte guacamole, daar kan geen potje tegen op! Ingredienten: 2 volrijpe avocado's, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 groene peper, 2 gepelde pomedori tomaten, sap van 1 citroen, beetje kristal suiker, handje vol verse koriander, (vooral niet teveel omdat het snel overheerst), vers g...

    9. Een heerlijk gerecht met eend, groenten en frietjes. Genieten met de hoofdletter G. Ingredienten: 4 bladerdeeggebakjes, 1 blik confit de canard 1240 gr, 250 gr champignons, 1 ajuin, 3 teentjes look, 1 wortel, 1 soeplepel vloeibare boter, 2 soeplepels bloem, 500 ml melk, 150 ml room, 1 kippenbouillonblokje, oregano, b...
    10. Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
    11. Ingredienten: 500 gram sjalotten, gesnipperd, 5 eetlepels roomboter, 200 gram risotto rijst (bv arborio rijst), 500 cc melk, 3 stukken foelie, 3 laurierblaadjes, 3 gepureerde sjalotten, 3 cc zeezout, 10 geplette peperkorrels, vers ger...
    12. Ingredienten: 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 200 gr champignons, 2 wortelen, 2 sjalotjes, 4 teentjes look, 2 soeplepels curry ketchup, 1 mespuntje pilipili, currypoeder, mosterdzaad, marjolein, 100 ml witte porto, e...
    13. Ingredienten: Zie eerst kookverhaal., 1 grote komkommer, 1,5 dl witte azijn, 0,5 dl water, 2 tl mosterdzaadjes, 3 peperkorreltjes, 2 a 3 tl suiker, zout naar smaak

    14. Knoflookbrood Ingredienten: brood, boter, op kamertemperatuur, knoflook, peterselie, zout, peper
    15. Ingredienten: 1 witte boerenworst, 2 lamkoteletjes, 1 chipolata, 1 rundsbrochette, 2 mini gele paprika, 1 ajuin, 1 tomaat, 2 aardappelen, 2 teentjes look, tajine kruiden, olijfolie, 25cl kriek Lindemans
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.