KookJij
Lees meer Lees minder

Bijgerechten voor bij uw barbecue

Niets is leuker dan je gasten te verrassen met een zelfgemaakte knoflookboter. Over het algemeen wordt dit kant en klaar gekocht, maar het is erg leuk en niet al te veel werk om dit zelf te maken. Maar ook zelf gemaakte slades zijn erg lekker als bijgerecht bij de barbecue.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bijgerechten recepten

    1. Een hele eenvoudige en neutrale maar heerlijke aardappelsalade doet het niet alleen goed bij tapas maar ook bij de bbq. Voor de dressing heb ik alleen maar... Ingredienten: 1 kilo krieltjes, 4 eieren, gekookt, 100 gram olijven, ½ bosje lenteui, Voor de dressing: - 4 el citroensap (1 citroen) - 8 el olijfolie - 1 teen knoflook (geperst) - peper en zout
    2. Een heerlijke aardappel om aardappelsalade mee te maken is de Opperdoezer Ronde. Jammergenoeg is hij maar beperkt verkrijgbaar dus als hij te koop is maak... Ingredienten: 1 kg Opperdoezer Ronde (of andere aardappels), 5 tot 10 augurkjes (afhankelijk van de grootte), 1 sjalot, 2 lente uitjes, 250 gram (licht) gerookte spekjes, 4 eieren (eventueel 1 of 2 extra voor garnering), peterselie (b...
    3. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie

    4. Door de marinade eerst te koken en afkoelen komen alle smaken mooi samen in de marinade, als je daarna het vlees er een nacht (of 2 ) in laat marineren kr... Ingredienten: 2 dikke schouderkarbonades van ongeveer 200 gram per stuk, zout en peper, 2 eetlepels grove mosterd (met zaadjes erin), 2 laurierblaadjes, 2 theelepesl rozemarijn, 2 kruidnagels, 3 eetlepels ketjap (de zoete), een halve...
    5. Een heerlijk voorgerecht, meloen en ham is een bekende combinatie maar deze variant met tomaatjes is zeker een aanrader! Ingredienten: Galiameloen, Cherrytomaatjes, Platte peterselie, Knoflook, Coburgerham, Ketoembar, Balsamicoazijn, Olijfolie, Peper en zout
    6. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper
    7. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    8. Ingredienten: 2 hazenrug filets, 2 eetlepels roomboter, 4 dunne schijven bloedworst, 4 schijven geschoonde goudrenet, 10 cc bruine basterdsuiker, 2 eetlepels appel-perenstroop, 2 eetlepels rode balsamico-azijn, 3 eetlepels wildfond, 1...

    9. Heerlijke zelfgemaakte guacamole, daar kan geen potje tegen op! Ingredienten: 2 volrijpe avocado's, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 groene peper, 2 gepelde pomedori tomaten, sap van 1 citroen, beetje kristal suiker, handje vol verse koriander, (vooral niet teveel omdat het snel overheerst), vers g...
    10. Dit recept heb ik 20 jaar geleden ooit eens gekregen van een vriend die een snackcorner had. Hij maakte het altijd zelf. Nu heb ik 15 jaar in de catering o... Ingredienten: een halve pot met mayo, een flinke scheut currysaus, 1 of 2 uien, heel fijn gesnipperd, 1 eetlepel sambal (probeer het zelf uit qua scherpte)
    11. Ingredienten: 250 gram rundergehakt, 125 gram vet spek, fijn gesneden, 15 cc rijstolie, 3 cc sesamolie, BOEMBOE:, 4 sjalotten, in stukken, 4 teentjes knoflook, in stukken, 2 stengels sereh, alleen het wit in plakken, 10 cc Nam Prik Pa...
    12. Ingredienten: 500 gram champignons,in kleine blokjes, 1 eetlepel droge porcini (eekhoorntjesbrood),geweekt en in kleine blokjes, 6 eetlepels fijngesnipperde sjalotten, 5 cc gedroogde thijmblaadjes, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 5 e...
    13. Ingredienten: 500 gr witte kool, 500 ml azijn, 250 gr witte suiker, een handvol rozijnen, een handvol krenten, een handvol pijnboompitten

    14. Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn va... Ingredienten: 2 maïskolven (met schutbladeren, 2 el mayonaise, 2 tl chilipoeder, enkele takjes koriander (blaadjes), limoen in partjes, beetje zonnebloemolie
    15. Een deel van cruditeiten voor bij de BBQ Ingredienten: 400 gr kippenfilet, 200 gr pasta naar keuze, 1 tomaat, enkele roosjes bloemkool, enkele roosjes brocolli, 1/2 ajuin, peper, zout, pili-pili, +/- 150 ml bbq saus Brasil
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Winterwarm fantasiestoofje......
    Winterwarm fantasiestoofje...... Categorie Vlees
    Heerlijk als zo'n stoofpotje zachtjes op het vuur staat te pruttelen en wat ook fijn is, dat een stoofpotje zich ook nog leent om wat groenterestjes mee te.... De bereidingstijd is circa 240 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Indisch gekruid rundvleesstoofpotje uit de OVEN
    Indisch gekruid rundvleesstoofpotje uit de OVEN Categorie Vlees
    Dit is toch wel zo heerlijk. Ik kreeg een receptkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en verk( n) ocht.....Deze stoof mag blijven. Heerlijk qua smaak e.... De bereidingstijd is circa 130 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Wraps met ham kaas en ei
    Wraps met ham kaas en ei Categorie Warm, Warm
    Lekkere pakketjes voor bij het ontbijt of lunch. Leuk om iemand mee te verrassen want als je het zelf niet hebt gemaakt is het natuurlijk een verrassing wa.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Hartige worteltjestaart
    Hartige worteltjestaart Categorie Overig, Taarten
    Ik denk dat de meeste mensen het mopje van het konijntje dat bij de bakker komt en naar worteltjestaart vraagt wel kent. Het was het eerste mopje dat mijn.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel)
    Estofado de Buey (Spaanse runderstoofschotel) Categorie Vlees, Stoofschotels
    Een heerlijke verwarmende stoofschotel met een zonnig Spaans karakter. Bij uitstek geschikt voor de winter wanneer je wel wat zomerse invloeden kunt gebrui.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  6. Tapas: Champiñones al Ajillo
    Tapas: Champiñones al Ajillo Categorie Groenten, Tapas
    Ik heb hier gewone champignons gebruikt maar je kunt hier in principe allerlei soorten paddenstoelen voor gebruiken. Pas eventueel de bereidingstijd aan al.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Tapas: Aardappelsalade met ei en olijven
    Tapas: Aardappelsalade met ei en olijven Categorie Bijgerechten, Salades, Tapas
    Een hele eenvoudige en neutrale maar heerlijke aardappelsalade doet het niet alleen goed bij tapas maar ook bij de bbq. Voor de dressing heb ik alleen maar.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  8. Shepard 's Pie
    Shepard 's Pie Categorie Ovenschotels
    Een comfort ovenschotel met voldoende groente en vlees. Om je heerlijk aan op te warmen in koude dagen.. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Gezonde wokschotel met gemarineerde bief reepjes en verse groenten
    Gezonde wokschotel met gemarineerde bief reepjes en verse groenten Categorie Wokken
    Op deze manier krijg je de dagelijkse groenten op een heerlijke en gezonde manier binnen. Fijn dat gezond toch ook zo lekker kan zijn. Het gerecht is niet.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Schnitzelreepjes met een Aziatische twist
    Schnitzelreepjes met een Aziatische twist Categorie Wokken
    Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik heb in dit.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.