KookJij

Dagschotel: eenden-videe met groenten en frietjes

Een heerlijk gerecht met eend, groenten en frietjes. Genieten met de hoofdletter G.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: eenden-videe met groenten en frietjes te bereiden

  1. Ontdoe het vet, vel en beenderen van de dijen.
  2. Champignons in schijven snijden.
  3. Look zeer fijn snijden.
  4. Wortel in zeer kleine blokjes snijden.
  5. Ajuin zeer fijn snijden.
  6. Groenten even aanstoven in een beetje boter.
  7. Maak een blanke roux van de boter, bloem, room en melk voeg het bouillonblokje toe en kruid naar smaak af met oregano.
  8. Vervolgens de groenten en vlees toevoegen laat op een zacht vuur opwarmen.
  9. Serveer zeer warm in een bladerdeeggebakje met verse frietjes en een salade naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Ben geen voorstander van vlees uit blik, maar deze heb ik enkele jaren geleden leren kennen van een goede vriendin en moet toegeven, het is heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Verse eend is inderdaad ook heel erg lekker. Maar soms wel (heel) lastig te krijgen helaas...
Cindy

Cindy zegt:
Je kan de confit de canard perfect vervangen door kleine stukjes verse eend voor diegenen die toch voorstander van vers vlees zijn.
Ik heb het zelf op die manier al verscheidene keren gemaakt en het is een aanrader.