KookJij

Duxelles

Een heerlijk duxelles recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duxelles te bereiden

1).Alle ingredienten behalve boter, zout en peper in zeer kleine blokjes snijden of de keukenblender gebruiken (niet tot pap draaien).
2).Smelt 2 eetlepels boter in een anti aanbakpan op middelhoog vuur en laat daarin alles aanfruiten tot de vloeistof uit de paddestoelen verdampt lijkt te zijn.
3).Doe er dan de sherry bij ( of Noilly Parat of Madeira) en het citroensap en laat weer onder veelvuldig roeren alle vloeistof wegkoken. We houden dan een donkerbruine rullige iets vettige substantie over.
4).Doe nu de rest van de boter er bij en roer tot een rulle boterige substantie.
5).Breng op smaak met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Duxelles wordt gebruikt voo oa:
*Vulling (veal Orloff,pasteitjes)
*Beef Wellington
*Begeleider van visgerechten
*Basis voor sauzen
*Smeersel bv op tosti's
enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Martin

Martin zegt:
Vandaag beef wellington gemaakt met dit recept van duxelles. Alleen het voorproeven was al een feestje.
Bedankt dus voor dit geweldige recept.