KookJij

Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika

Tipiti is een Grieks voorgerecht (hapje )gemaakt van feta, yoghurt, olijfolie, rode paprika en pepertjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: ooit uit een krant gehaald
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika te bereiden

  1. Was de paprikas en pepertjes. Maak ze schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in ragfijne reepjes. Pel de knoflook.
  2. Verhit de olijfol ie in een koekenpanen  en fruit hierin de pepertjes en de paprika plm. 10 minuten. Maak op smaak met zout en peper.
  3. Knoflook er boven uitpersen. Nogmaals 2 a 3 minuten fruiten. Af laten koelen
  4. Mengsel samen met de feta en yoghurt in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer tot een glad mengsel pureren.In de koelkast afgedekt bewaren (kan een paar dagen!)

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit lekkere smeersel is heerlijk met stokbrood of Turks brood. Lekker bij de bbq. of bij gegrild vlees.
Tipiti kan ook als onderdeel van een buffet geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst