KookJij

Recept voor Heerlijk pittige gehaktballetjes in satesaus

Een heerlijk heerlijk pittige gehaktballetjes in satesaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Mijn vriendje Jiri
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng het gehakt goed door met de overige ingredienten en draai er gehaktballetjes van ter grootte van een tafeltennisballetje en laat de smaken even goed op elkaar in werken.

Verwarm de olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin aan en laat ze een minuut of 10 doorgaren op niet te hoog vuur. Haal ze uit de pan en hou apart in een schaal op een bordje.

Voeg de olie voor de sate-saus toe en warm deze mee.
Fruit hierin de uitjes, knoflook, pepertje en trassie een paar minuutjes op rustig vuur. Voeg de pindakaas toe en schep dat hier even goed in om - let op dat ie niet aanbrandi!!
Blus het af door beetje bij beetje de kokosmelk toe te voegen, BLIJF GOED DOORROEREN, tot je een mooie middeldikke satesaus hebt, proef deze en voeg suiker naar smaak toe.
Leg de balletjes in de saus, laat op een klein vuurtje nog een minuut of 10 doorgaren en deze Smikkelpan kan op tafel.. Selamet Makan!!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Deze balletjes zijn bij ons DE favoriete snack bij de tv met stokbrood en kroepoek, maar meestal maken we er nog wat andere smaken gehaktballetjes in saus bij, zoals:
-in romige, iets pittige kerriesaus en
-in hartige shiitakensaus
deze recepten zet ik zo snel mogelijk erbij, kan je lekker varieren...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Barbara,
ik denk dat het idd wel als een appetizer gewaardeerd gaat worden :-)
Dank je wel voor je reactie en een fijne avond!
Vriendelijke groetjes, Erwin
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Een kleine tip: laat de saus de dikte hebben van fritessaus, dan zit je altijd goed!
Heb toevallig nog gehakt staan, idee om het v.d.week te maken, want ik krijg eters en dat gaat er als voorafje wel in!