KookJij

Heerlijk gemarineerde schouderkarbonade (halskortelet)

Door de marinade eerst te koken en afkoelen komen alle smaken mooi samen in de marinade, als je daarna het vlees er een nacht (of 2 ) in laat marineren krijg je een heerlijk stukje vlees op je bord!
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijk gemarineerde schouderkarbonade (halskortelet) te bereiden

  1. Smelt 2 eetlepels roomboter en voeg hier alle kruiden aan toe, bak het zachtjes totdat het begint te geuren.
  2. Voeg 200 ml water toe met de bouillonblokjes en ketjap en mosterd en breng dit aan de kook als alles goed vermengd is de pan van het vuur nemen en volledig laten afkoelen.
  3. De karbonades in de saus leggen (indien ze niet net onder staat nog wat water erbij) en afgedekt 24 uur laten marineren.
  4. Het vlees uit de pan nemen en droogdeppen, op kamertemperatuur laten komen. (belangrijk!)
  5. De marinade aan de kook brengen, intussen het vlees lekker bruin en krokant aanbakken in de overige roomboter.
  6. De marinade toevoegen en op laag vuur met deksel in de pan in 2 uur laten gaarstoven, het vlees uit de pan halen en warm houden, de marinade/saus zeven en het vocht binden naar smaak de karbonades met je jus serveren met rijst, gekookte aardappels, gewoon met wat je lekker vind.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Bij de kooktijd staat de marinade tijd niet erbij, tel die er effe bij op!
Een recept wat de wachttijd meer als waard is,
heerlijk mals vlees!
Ook geschikt voor de slowcocker en de tajine.
Je kan hier de laatste 15 minuten ook blokjes aardappel of krieltjes aan toevoegen met groenten naar smaak (groenten wel rauw toevoegen aangezien dit gerecht dan al zeer heet is).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Monique ottenbros

Monique ottenbros zegt:
Laat het smaken!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb je dagrecept meegenomen en dit komt op tafel. Lijkt me heerlijk.
Groet Els