-
Gebakken Uierboord
Categorie: Vlees
600 min
Ingredienten: Uier, Groenteboeket: prei, uien, peen, laurierblad., bloem, Zout, Peper
-
Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep
Categorie: met Groente
50 min
Ingredienten: mooie kalebas, groot formaat, 3 uien, boter, z/p, tuinkruiden (gedroogd)
-
Creoolse Lever
Categorie: Warm
50 min
Ingredienten: 1 middelgrote runderlever, 3 plakjes bacon, 2 el. zonnebloemolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 grote stengel bleekselderij, of 2 kleine fijn gesneden, 65 gr. bloem, 1/4 thl. cayennepeper, zout, 1 laurierblad, snufje nootmus...
-
Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept)
Categorie: Vlees
200 min
Ingredienten: 4 gespleten varkenspootjes (panklaar, Hoogvliet), zout en peper, 2 uien, fijn gehakt, 1 teentje knoflook fijn, 1 appel in stukjes, 4 el azijn, 2 kruidnagels, 2 tl chinees vijfkruidenpoeder, droog kruim van witbrood, bote...
-
Duif met Dadels, Aubergine en Mandarijn (Tajine)
Categorie: Gevogelte, Tajine
200 min
Ingredienten: 2 duifjes, 5 spruitjes, doormidden, aubergine, in partjes, worteltjes, in stukjes, dadels, reuzel/boter, 2 mandarijnen, in vieren, knoflook, 3 teentjes, azijn, honing (1 el), sherry, instant couscous, half gedroogd rood...
-
Gebakken zoute haring
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: zoute haring, knofloofsaus, (wit)brood
-
Vlierbloesemdrank
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 10 vlierbloesemschermen, 1 citroen in schijven (schil vooraf goed wassen), water, citroensap, suiker
-
Beenham bereid in Cola.
Categorie: Vlees
120 min
Ingredienten: 1 beenham ., Cola regular, Stroop, Mosterpoeder, Basterdsuiker licht
-
Gebakken verse Sardines met citroen en oregano
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
35 min
Ingredienten: 2 citroenen, plus extra partjes citroen voor de garnering, 12 grote verse sardines, schoongemaakt, 4 el. olijfolie, 4 el. verse oregano, peper en zout
-
Vijgen met Morzarella voor op de BBQ
Categorie: Gerechten
20 min
Ingredienten: 2 rijpe vijgen, 4 plakjes Prosciutto, 30 ml. goede olijfolie, 15 ml. aceto Balsamico, gemalen peper uit de molen, 100 gr. Buffelmozzarella
-
Bavarois van rode biet
Categorie: Amuse, Koud
10 min
Ingredienten: 2 rode bieten, 2 dl room, sap van 2 sinaasappels
-
Marokkaanse mosselen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
15 min
Ingredienten: 2 kg verse mosselen, 1/2 bosje koriander fijngesneden, 3 teentjes knoflook fijn, 2 blikken gepelde tomaten, ruime eetlepel sambal (of harissa), 2 ingemaakte citroenen (marok), 1 el karwijzaad
-
Bloedworst zelf maken
Categorie: Vlees, Koud
90 min
Ingredienten: 1 kg. varkensbloed (slagerij), 200 gr. broodkruim, 3 wijnglazen bouillon, 100 gr. pijnboompitten, 50 gr. rozijnen, 100 gr. gekonfijte vruchtjes, snufje kaneel, korianderpoeder, nootmuskaat, witte peper en zout, stukje d...
-
Gefrituurde sprinkhanen
Categorie: Insekten, Warm
40 min
Serveertips:
Serveer met de chilisaus. Ook lekker spannend bij de borrel.
Eet smakelijk!
Ingredienten: sprinkhanen (gevriesdroogd verkrijgbaar bij de Sligro), 100 ml. Spa met prik (of ander prikwater), 50 gram bloem, zout, arachideolie om te frituren, voor de chilisaus:, 8 Spaanse pepertjes, zonder zaadjes en fijngesneden...
-
Koude Pastasalade met Geitenkaas
Categorie: Salades, Salades
20 min
Ingredienten: 300 gr. verse pasta naar keuze, olijfolie (met niet te dominerende smaak), 4 el. rode pesto, 1 limoen, 6 zongedroogde tomaatjes, 10 zwarte olijven zonder pit/ontpit, 250 gr. kleine tomaatjes, 75 gr. rucola, 25 gr. pijnbo...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade