-
Gebakken Uierboord
Categorie: Vlees
600 min
Ingredienten: Uier, Groenteboeket: prei, uien, peen, laurierblad., bloem, Zout, Peper
-
Gebakken zoute haring
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: zoute haring, knofloofsaus, (wit)brood
-
Varkenspoten, gekookt en gebakken of gegrild (vergeten recept)
Categorie: Vlees
200 min
Ingredienten: 4 gespleten varkenspootjes (panklaar, Hoogvliet), zout en peper, 2 uien, fijn gehakt, 1 teentje knoflook fijn, 1 appel in stukjes, 4 el azijn, 2 kruidnagels, 2 tl chinees vijfkruidenpoeder, droog kruim van witbrood, bote...
-
Creoolse Lever
Categorie: Warm
50 min
Ingredienten: 1 middelgrote runderlever, 3 plakjes bacon, 2 el. zonnebloemolie, 1 kleine ui gesnipperd, 1 grote stengel bleekselderij, of 2 kleine fijn gesneden, 65 gr. bloem, 1/4 thl. cayennepeper, zout, 1 laurierblad, snufje nootmus...
-
Appeltjes jenever
Categorie: Koud
7000 min
Ingredienten: 1,5 kg suiker, 2 kg appels, van klokhuis ontdaan en gepureerd, 3 zakjes gist, water, 1 lrt witte wijn (AH)
-
Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep
Categorie: met Groente
50 min
Ingredienten: mooie kalebas, groot formaat, 3 uien, boter, z/p, tuinkruiden (gedroogd)
-
Zalmrolletjes met Prei
Categorie: Warm, Koud
20 min
Ingredienten: plak zalm, honing, kappertjes, preiwit, kaas evt
-
Witlof met banaan en ham-kaassaus
Categorie: Groenten
60 min
Ingredienten: 750 gr witlof, 2 dl water, 4 gr zout, 2 a 3 gehalveerde bananen (in de lengte), Ham/Kaassaus:, 30 gr ham (kleigesneden), 20 gr kaas (oud, geraspt), 25 gr boter, 25 gr bloem, 2,5 dl melk, 1,5 dl kookvocht/water
-
Salade van gerookte groenten
Categorie: Salades
15 min
Ingredienten: 1 kleine courgette, 3 tomaten, 1 ui, citroenolie (olie met citroenschillen, tijdje geweekt), blaadjes sla, zwarte olijven, 1 dl olijfolie, groene pesto, gehakte peterselie, 2 el balsamico azijn
-
Geitenkop
Categorie: Bijgerechten
60 min
Ingredienten: 1 geitenkop, gehalveerd, zout, peper
-
Uithollen van appels
Categorie: Gerechten
2 min
Ingredienten: Ik heb gemerkt dat het heel makkelijk is een gehalverde appel uit te hollen met de citruspers.
-
Gerookte lamsbout met dadels en amandelen
Categorie: Vlees
240 min
Als hij gaar is, is de bout mooi rose van binnen
Het roken geeft een heerlijke smaak aan de gebraden bout.
Ingredienten: 1,5 kg lamsbout (liefst bot in het midden), 4 teentjes knoflook, 1 tl grof zout, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemalen komijn, 2 tl paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl cayennepeper, 100 gr. boter, 120 gr. sappige ged...
-
Gebakken verse Sardines met citroen en oregano
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
35 min
Ingredienten: 2 citroenen, plus extra partjes citroen voor de garnering, 12 grote verse sardines, schoongemaakt, 4 el. olijfolie, 4 el. verse oregano, peper en zout
-
Vijgen met Morzarella voor op de BBQ
Categorie: Gerechten
20 min
Ingredienten: 2 rijpe vijgen, 4 plakjes Prosciutto, 30 ml. goede olijfolie, 15 ml. aceto Balsamico, gemalen peper uit de molen, 100 gr. Buffelmozzarella
-
Vlierbloesemdrank
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: 10 vlierbloesemschermen, 1 citroen in schijven (schil vooraf goed wassen), water, citroensap, suiker
Recept: Koude pastasalade
Recept: Koude pastasalade
Recept: Visburger op een bedje van spaghetti
Recept: Citroen-hazelnootrol
Recept: Bananensoezen
Gebruiker: Lex Heufke Kantelaar
Recept: Chocolade tiramisu
Recept: Chocolade tiramisu
Recept: Slow Cooker : kip met abrikozenrijst op Marokkaanse wijze
Recept: Citroenmousse
Recept: Koffielikeur
Recept: Kerriesoep met appel en bieslook
Blog: Is er meer tussen hemel en aarde…..?
Recept: Moeders boterkoek
Recept: Krabtartaar met avocado en mango