KookJij

Recept voor Mopani Wurms

Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worden ze bezorgd en dan....smullen maar!
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Exotisch - Insekten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Aan tafel met Yvonne Keuls
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De rupsen goed spoelen, weken in warm water, tot ze zacht zijn.
Dan in vers water koken, gedurende 10 min.
In vergiet laten uitlekken.
Vervolgens olie verhitten in een wadjan en de rupsen en andere ingrediënten bakken op een klein vuur.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jacqueline

Jacqueline zegt:
Gedroogde sprinkhanen dippen in caramel waar je een gesnipperde rode peper aan hebt toegevoegd (suiker plus
boter bruin laten worden, als het in begint te dikken de pepers erbij mikken). Smaakt notig vd sprinkanen icm zoet en scherp. Mmmm. Prima borrelhapje.
Floor

Floor zegt:
Ik probeer het straks weer had het recept getypt maar het bericht gaf aan dat ik woorden gebruikt heb die verboden zijn. Het was wederom in het engels.
Geef de moed niet op.
Floor

Floor zegt:
Fried white ants
2 servings
1 cupful 1/2 days old white ants
salt to tast
1/2 cupful water
2 spoonfuls ghee or water
Method:
1. clean white ants by removing wings and stones or soil which might have been included.
2. Put insects in a pan and add water and salt
3 boil quickly for about 10 minutes until all water is evaporated
4. reduce heat and add ghee
5. cover the pot to allow ghee to soak in
6.remove from fire and sere hot with ugali or steamed matoke.
(ugali=een soort maispap)
2 cupful maizeflour, fresh and clean and 4 cupful water)
matoke=green plantain= groene kookbananen)
Nogmaals enjoy your meal!!!
hns

hns zegt:
Is bijzonder, witte mieren recept wil ik ook graag. We bouwen aan een bib. grt Hans en dank:):)
floor

floor zegt:
Ik heb ook nog recept van witte mieren als jij niet vol bent van de sprinkhanen.Deze recepten komen uit een afrikaans kookboek uit 1975 Nairobi.
Groetjes en eet smakelijk.
Floor

Floor zegt:
Daar komt ie dan!!

4 servings
Ingredients
4 cupfuls 1-2 day old locust or grashoppers
2 cupfuls water
salt to tast
1 cupful ghee or butter
Method:
Remove wings and limbs from each insect
Put insects in a strong pan and add salt and water
Cook slowly for about 30 minutes or until soft
Boil quickly till the water evaporates
Reduce the heat and add half of the ghee
Fry on a slow fire until insects become crisp
Add the remaaining ghee and cook for 5 minutes
Remove from the fire and serve hot with ugali or matoke(.....? of cassave)
hns

hns zegt:
Top, heel graag zelfs!
Ik heb inmiddels ook begrepen, dat sprinkhanen met chocolade lekker zijn! grt Hans:):)
floor561

floor561 zegt:
Hoi hans, ik heb een recept, wel in het engels van sprinkhanen.(Fried grasshopper or locusts) Wil je het hebben? :p
slaatje

slaatje zegt:
Hans, wat maak je een vervelende tijd door, ik wens je heel veel sterkte om ook dit verlies te dragen. Ik wacht gewoon tot dat je zelf weer ergens op reageert. Groetjes Gerda
hns

hns zegt:
Hi, ik had sprinkhanen gekocht, via internet, maar die waren zo klein, dat ik dat niet zag zitten, die heb ik aan de kippen gevoerd.
De Sligro heeft gevriesdroogde en die ga ik volgende week kopen.
Ik laat je horen, als ik ze heb. dank en groeten Hans.
Verder is er deze week weer een goede vriend van me overleden, nu aan kanker, dus ik heb een beetje pijn van alles, daarom heb ik niet zo'n zin.:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, hoe is het met de sprinkhanen, heb je ze al gegeten? :? Groetjes Gerda ;):p
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hans, ik heb alle smaken geprobeerd, maar helaas. Zou je wat preciezer kunnen zijn, bv verhaal, je sprinkhanen heb ik al gezien. Je moest me eens zien zitten, mijn handen in mijn haren. Ik zit er vast naast te kijken. Erg hè? Roos.
Yvonne

Yvonne zegt:
Hai Hans,
Ik wil graag komen proeven, maar ik weet je adres niet ;)
slaatje

slaatje zegt:
Hans, wat ben je toch een alleseter :?, ik griezel ervan maar, eet smakelijk. Ik blijf met belangstelling jouw recepten volgen. Groetjes Gerda ;):p
hns

hns zegt:
Hi Yvonne
Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worden ze bezorgd en dan....smullen maar!
grten Hans:):):)