KookJij

Recept voor Koude Pastasalade met Geitenkaas

Een heerlijk koude pastasalade met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: AD
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de pasta al dente, in ruim water en zout.
Spoel deze daarna af met koud water en schep om met een flinke scheut olijfolie.
Rasp de schil van de limoen boven de pasta.
Roer de pesto los met het sap van de limoen.
Meng de pesto door de pasta.
Snijd zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven in dunne plakken en de kleine tomaatjes doormidden.
Voeg ze samen met de rucola toe aan de pasta.
Rooster de pijnboompitten tot goudbruin (droge koekenpan).
Schep ze door de pastaslade.
Verkruimel het geitenkaasje hierover.
Snijdt de basilicum in heel dunnen reepjes en strooi over de salade.
Breng op smaak met z/p.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

De smaken van de limoen en de geitenkaas zijn vrij dominant.
Dus proeven en niet alles er klakkeloos bijmengen.
In ieder geval niet minder pasta gebruiken, meer mag wel.
Als je de juiste balans hebt, is het een heerlijke salade, vooral als ie koud is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Saskia

Saskia zegt:
Recept voor het salade weekend!
derbyke

derbyke zegt:
Hans een heerlijk gerechtje , gaan we zeker uitproberen Groetjes Elmo & Hilde:);)
Erwin

Erwin zegt:
Inox is niet meer en minder dan RVS (Roest Vrij Staal).
hns

hns zegt:
Wat is een inoxmes, kon het op internet niet zo snel vinden.Is het keramisch?
grt, dank Hans:):)
Liske

Liske zegt:
Als je basilicum met een Inox mes snijdt, zal het niet verkleuren omdat dit geen ijzer bevat. Ook onder invloed van warmte verkleurt het, voegt het daarom altijd als laatste toe. (ook beter voor het smaakbehoud)
hns

hns zegt:
Tbv t.nieuwpoort
Bedankt Theo of Tim of Tineke. Ik heb me altijd afgevraagd hoe dat zat met snijden van Basilicum. Een hele plausibele verklaring. Many Thanks Hans de Vos
:):)
derbyke

derbyke zegt:
Echt een slaatje voor hete zomer dagen. Groetjes van ons 3 :);):p
tnieuwpoort

tnieuwpoort zegt:
Over het snijden van kruiden en sla:
Deze regel dateert uit de tijd dat messen nog van hard koolstof-staal gemaakt waren. Het staal werd aangetast door de zuren uit de groenten of kruiden en loste daar in minieme hoeveelheden in op, wat de smaak natuurlijk niet ten goede kwam. Tegenwoordig zij messen in het algemeen van roestvast staal en hoef je hiervoor dus niet meer te vrezen. Een nadeel van de moderne roestvast stalen messen is echter dat ze niet zo scherp te slijpen zijn als echte ouderwetse koolstofstalen exemplaren. "Elk voordeel heb dus z'n nadeel."
bengel6300

bengel6300 zegt:
hm dar zal super lekker zijn met het zwoele weder van de week:)