Recept
« Terug naar recepten
					
						Creoolse Lever
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Creoolse Lever
Een heerlijk creoolse lever recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hans de vos
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									2-4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									ontbijt en bruch
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Creoolse Lever te bereiden
     Verwijderd het membraam van de lever en snijd de lever in kleine stukjes. 
Snijd de bacon klein en bak het tot het vet doorzichtig is.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
Voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe aan het baconvet en fruit hierin de ui en de bleekselderij tot de ui glazig is.
Haal de groente uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Bestuif de lever met bloem.
Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak voorzichtig de lever hierin tot het verkleurt
Doe de bacon, ui en de bleekselderij terug in de pan.
Voeg de overige ingrediënten toe, deksel op de pan en laat de lever 25 tot 30 minuten stoven.
Serveer de Creoolse lever op warm geroosterd brood met margarine en garneer het geheel met peterselie.
     
										Snijd de bacon klein en bak het tot het vet doorzichtig is.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
Voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe aan het baconvet en fruit hierin de ui en de bleekselderij tot de ui glazig is.
Haal de groente uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Bestuif de lever met bloem.
Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak voorzichtig de lever hierin tot het verkleurt
Doe de bacon, ui en de bleekselderij terug in de pan.
Voeg de overige ingrediënten toe, deksel op de pan en laat de lever 25 tot 30 minuten stoven.
Serveer de Creoolse lever op warm geroosterd brood met margarine en garneer het geheel met peterselie.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Dit is mijn favoriete lunch/brunch gerecht
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
Recept en waar in Rdam de uier te krijgen is.
Ik wil het ook wel eens maken, maar woon in Amersfoort, Misschien vind ik wel een slager die dat kan regelen?
mvgroet
Hans
:):):)
slaatje zegt:
hns zegt:
Succes:):):)Hans en groet, ook van Bores, de hond
slaatje zegt:
grietje56 zegt:
grietje56 zegt:
                    
hns zegt:
[email protected]
mvg:):):)Hans en Bores de jonge hond