-
Home-made kalfspate
Categorie: Voorgerechten
180 min
Ingredienten: 300 g dun gesneden ontbijtspek of zeer dun gesneden vers spek (vragen aan de slager: handig zijn brede dunne plakken), 250 g kalfslever, 250 gram kalfsborstlappen (mogen redelijk vet zijn!), 250 g (varkens-)speklappen, 1...
-
Gerookte Zalm op Toast (op een iets andere wijze)
Categorie: Voorgerechten, Koud
20 min
Ingredienten: Voor ± 24 toastjes, hoorntjes, bakjes, enz., 175 gram gerookte zalm, in plakken en vervolgens klein gesnipperd, 1 kleine sjalot, ragfijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes...
-
Koude Hongaarse morellen soep (Meggyleves)
Categorie: Voorgerechten
30 min
Ingredienten: 800 g verse krieken (morellen), 1 stukje kaneel, 4-5 kruidnagels, 2 dl droge rode wijn, 1 citroen, zout, 120 g kristalsuiker, 2dl zure room of kookroom, 2 eidooiers
-
Bieten Saus
Categorie: Voorgerechten, Salades
120 min
Ingredienten: 100 gram dikke yoghurt, 200 gram crême fraiche, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Dijon mosterd, 5 cc appelcider azijn, 800 gram gare bietjes geraspt, peper en zout naar smaak
-
Spliterwtendip
Categorie: Koud, Voorgerechten
90 min
Ingredienten: We doen net alsof dit recept oorspronkelijk afkomstig is uit Marokko. Het is waarschijnlijk een oud Berbers recept (uit "Barbarije"dus), dat ook in grote delen van Noord Afrika bekendheid had. Dit gebied staat ook bekend...
-
Selderkreem
Categorie: Voorgerechten
30 min
Ingredienten: 1 knolselder, 1 rode ui, 1 witte ui, mayonaise, 1 rammanas of witte raap of 1 komkommer als versiering, dillepoeder, peper en zout van de molen
-
Coquilles St.Jacques in Noilly Prat-Room
Categorie: Voorgerechten, Warm
60 min
Ingredienten: 12 Coquilles, schoongemaakt en zonder koraal, 150 cc Noilly Prat Vermouth, 200 Cc Sauvignon Blanc, witte wijn, 200 cc visfond, 4 sjalotten, fijn gesnipperd, 500 cc slagroom, 2 envelopjes saffraan, 2 eetlepels rijstolie,...
-
Bami Kuah
Categorie: Voorgerechten
40 min
Heerlijk gevulde Bami soep met noedels, groenten en kip
Ingredienten: kipfilet, HOH gehakt, water, ketjap manis, ketjap asin, lente ui, uien, peper en zout, knoflook, koenjit, Djahé, Ketoembar, sambal oelek, Taugé, spitskool, Bladselderij, instant noedels, rundvleesbouillonblokken, gefruit...
-
Gegrillde Coquilles en Garnalen uit een Japanse Marinade
Categorie: Voorgerechten, Warm
60 min
Een van de vele variaties met dit kostelijk zeebanket.
Ingredienten: * stuks coquilles, 24 stuks medium grote garnalen, rijstolie om te grillen, Pezo naar smaak, MARINADE:375 cc Japanse ketjap met verminderde natrium gehalte (minder zout dus), 250 cc mirin (wijnazijn), 250 cc sake, zeste...
-
Empanadas met gehakt
Categorie: Voorgerechten, Bijgerechten
35 min
Ingredienten: 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook geperst, 1 kleine paprika(oranje) in kleine blokjes, 1 rode spaanse peper zonder zaadjes fijn gehakt, 250 gr rundergehakt (H.O.H. is wat natter/vetter), 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl...
-
Gegrilde zalm met ingelegde citroen
Categorie: Bijgerechten, Voorgerechten
45 min
Ingredienten: 1 kilo zalmsteak op vel aan één stuk (middenstuk van 1 zijde), 1/4 ingelegde citroen,alleen de schil, 1/2 bos platte peterselie, de blaadjes alleen, 1 sjalotje, klein gesneden, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroens...
-
Pompoensoep
Categorie: Voorgerechten
30 min
Ingredienten: 1 kg pompoen, 1 pot krachtbouillon kipfilet, 3 tomaten in partjes, 1 kleine prei (in smalle ringen gesneden), 3 teentjes knoflook (geperst), 1 ui (fijn gesnipperd), 2 el olijfolie, bos fijn gehakte bieslook, peper en zou...
-
Schartongrolletjes met mosterdaus
Categorie: Voorgerechten, Warm
30 min
Ingredienten: 2 schartongfilets, 2 lenteuitjes in reepjes, enkele princessenboontjes, 1/2 wortel in reepjes gesneden, 150 ml Alpro light room, 1 dl witte droge wijn, 1 eetelepel grove mosterd
-
Champignonsoep met witte wijn en peterselie
Categorie: Voorgerechten
25 min
Als mijn gasten deze soep proeven kijken ze altijd verrast op en roepen "wat heerlijk zeg!!"
Ingredienten: champignons, in plakjes gesneden, ui, in halve ringen gesneden, roomboter, peterselie, kippenbouillon, droge witte wijn, citroensap, bloem
-
Borrelhapje uit Georgie
Categorie: Voorgerechten, Koud, Koud
120 min
Ik liep hier tegenaan bij een borrel, die gegeven werd door een relatie die zaken doet in landen als Rusland, Georgie, Kazachstan, Kirgizie en nog meer va...
Ingredienten: een 2 tal aubergines van om en nabij de 300 - 350 gram per stuk, paar eetlepels zeezout, gepelde walnoten ongeveer 150 gram, 3 teentjes knoflook gesnipperd, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 30 cc witte wijnazijn, p...
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers