KookJij

Recept voor Champignonsoep met witte wijn en peterselie

Als mijn gasten deze soep proeven kijken ze altijd verrast op en roepen "wat heerlijk zeg!!"
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1.  Smelt in een koekenpan 40 gram roomboter en smoor hierin langzaam de uien en champignons tot ze zacht zijn.
  2. Breng intussen 2 liter water met 4 kippenbouillonblokjes aan de kook.
  3. Smelt de rest van de boter in een pan en maak een roux met de bloem. Zorg dat het niet aanbrandt.
  4. Voeg een beetje bouillon toe, breng aan de kook en roeren tot er geen klontjes meer zijn; zo steeds een beetje bouillon toevoegen en al roerend tot een gladde soep maken; roeren tot alle bouillon is opgenomen. Krijg je toch klontjes? Zet er dan even de staafmixer op.
  5. Bak heel even de champignons op een hoog vuur en voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  6. Voeg het champignonmengsel toe aan de gebonden bouillon.
  7. Voeg de wijn toe aan de soep en laat heel even zachtjes doorkoken.
  8. Hak intussen de peterselie en laat deze ook een paar tellen meekoken.
  9. Zet het vuur uit en maak af met een beetje citroensap..Eet smakelijk !

Mijn kookverhaal (Lena Stam)

Dit recept maak ik als voorgerecht bij een diner of als lunchgerecht bij een broodje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Trudy van schalkwijk

Trudy van schalkwijk zegt:
Die roux ga ik ook meestal uit de weg, maar het was eigenlijk zo gemakkelijk. Waar maakte ik me druk over.:-) Het lukte heel goed en makkelijk deze keer.
Lena Stam

Lena Stam zegt:
Een scheut witte wijn, plm. een half glas
Trudy van schalkwijk

Trudy van schalkwijk zegt:
Heerlijk soepje. Had geen peterselie en heb er prei in dunne ringetjes bij gedaan. Witte wijn vergeten. Zonder was hij al heerlijk doe bij de rest nog een scheutje witte wijn. Ben benieuwd hoe hij dan smaakt. Snel en makkelijk te maken.
Tanja

Tanja zegt:
Een roux maken, ik zie er elke keer tegenop ;-) Hoeveel witte wijn voeg je toe? Het lijkt me heel lekker en ik heb alles meestal op voorraad. heel handig dus.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Lena,
Als je op het tekentje naast de naam van het recept klikt, kun je je recept bewerken.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Lena Stam

Lena Stam zegt:
Het schrijven van de bereiding van mijn champignonsoep is nog niet af....hoe kan ik de rest van de tekst toevoegen?