KookJij

Visterrine

Een heerlijk visterrine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: gedeelteijk van smulweb
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visterrine te bereiden

Laat de spinazie ontdooien en druk het vocht eruit.
Verwarm de oven op 180 gr.
Witte visfilets fijnmalen met 2 eieren.
75 g room bijvoegen.
Kruiden met peper en zout.
Doe hetzelfde met de zalmfilet.
Meng door de helft van de witte vismousse de spinazie.
Meng door de andere helft 2 eetlepels fijngehakte bieslook en 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Beboter een cakevorm.
Schep eerst de roze vismousse in de cakevorm, dan de groene en eindig met de witte.
Bak au bain-marie gedurende 45 min.
Laat afkoelen en plaats daarna een nacht in de frigo.

Mijn kookverhaal (Marina Niemegeers)

Meng wat mayonaise met groene kruiden.
Doe er wat limoensap bij.
Lepel deze saus rond de sneden visterrine.
Dien op met wat sla en enkele gepelde kerstomaatjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst