KookJij
Lees meer Lees minder

Voorgerechten

Heb je zin in lekkere gegrilde groeten of misschien meer in garnalen? Als voorgerecht is alles mogelijk bij een BBQ. Mocht je met een grote groep gaan eten, dan is het een aanrader om een combinatie te doen van verschillende soorten voorgerechten. Zodat iedereen heerlijk kan genieten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Voorgerechten recepten

    1. Dit recept lijkt nogal op dat van de pasta puttanesca. Het is snel klaar en kan voor grote gezelschappen worden gebruikt. Ingredienten: 350 - 400 gram spaghetti, 6 teentjes knoflook snipperen, 3 ansjovisjes uit de olie, 1 forse theelepel a 5 cc sambal Badjak, 100 cc mooie olijfoli, 2 koppen met geraspte Parmezaanse kaas, vers gemalen zwarte peper, 4 eetl...
    2. Nu eens cannelloni van courgettes en niet van pasta, gevuld met een spannende ricotta - mix Ingredienten: 4 courgettes in dunne plakken geschaafd met de mandoline, 200 gram diepvries doperwten, 350 gram verse ricotta, 50 gram klein gescheurde jonge spinazie, 10 cc citroen rasp, 4 - 6 takjes mint :blaadjes snipperen, 2 eieren...
    3. Ingredienten: 2 eetlepels sake, 1 theelepel wasabi pasta, wat zout, wat limoensap, 8 tot 10 garnalen, knoflookolie 2 eetlepels, 2 lenteuien in stukjes, sla naar eigen smaak, wat fijngesneden koriander

    4. Kip is een stukje vlees, waarmee je alle kanten op kan. Maar hetzelfde kun je ook zeggen van aardappelen. Dit gerechtje kan goed als voorafje, maar misstaa... Ingredienten: 4 grote aardappelen (geschikt om in de oven te garen), grote bol knoflook ("onthoofd"), 1 x 10 cc plantaardige olie, 1 bekertje crême fraiche van 250 cc, 225 gram smeltkaas met Cheddar smaak, 8 afgestreken eetlepels fijn...
    5. Ingredienten: 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook geperst, 1 kleine paprika(oranje) in kleine blokjes, 1 rode spaanse peper zonder zaadjes fijn gehakt, 250 gr rundergehakt (H.O.H. is wat natter/vetter), 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl...
    6. Ingredienten: 12 Coquilles, schoongemaakt en zonder koraal, 150 cc Noilly Prat Vermouth, 200 Cc Sauvignon Blanc, witte wijn, 200 cc visfond, 4 sjalotten, fijn gesnipperd, 500 cc slagroom, 2 envelopjes saffraan, 2 eetlepels rijstolie,...
    7. Een van de vele variaties met dit kostelijk zeebanket. Ingredienten: * stuks coquilles, 24 stuks medium grote garnalen, rijstolie om te grillen, Pezo naar smaak, MARINADE:375 cc Japanse ketjap met verminderde natrium gehalte (minder zout dus), 250 cc mirin (wijnazijn), 250 cc sake, zeste...
    8. Ingredienten: 1 aubergine., 1 witte ui., 1 rode ui., 1 kleine augurk in het zuur., 2 teentjes look in het zuur., peper, zout en paprikapoeder., takje peterselie., 1 takje dille., enkele takjes bieslook., 2 eetlepels zure room (tejföl)...

    9. Ingredienten: 300 g dun gesneden ontbijtspek of zeer dun gesneden vers spek (vragen aan de slager: handig zijn brede dunne plakken), 250 g kalfslever, 250 gram kalfsborstlappen (mogen redelijk vet zijn!), 250 g (varkens-)speklappen, 1...
    10. Ingredienten: Ingrediënten:, 30 St Jacobsschelpen, olijfolie, zout, enkele blaadjes rucola voor de garnering., Voor de Sabayon:, 8 eidooiers, 2dl droge witte wijn, Snuf suiker (naar smaak), Zout naar smaak
    11. Als mijn gasten deze soep proeven kijken ze altijd verrast op en roepen "wat heerlijk zeg!!" Ingredienten: champignons, in plakjes gesneden, ui, in halve ringen gesneden, roomboter, peterselie, kippenbouillon, droge witte wijn, citroensap, bloem
    12. Ingredienten: 500 gram broad beans, tuinbonen dus., 5 hele knoflooktenen ongepeld (maar zonder de wortelaanzet, dat heb ik gedaan i.e.g), olijfolie, oregano, zout en versgemalen zwarte peper., rucola en veldsla, 1 champignon flinterdu...
    13. Ingredienten: 1 kg varkensvilet, 1 blik champignons, 1 blik doperwten, 1 blik ananas, uien, zout, 2 theelepel suiker, 1 kleine fles curry-ketchup, 1 glas tomaten-paprika, 1 beker slagroom, boter

    14. Ingredienten: 1 kg rode biet, 2 uien, 500g kalfsborst, 1 aardappel, 1 blik gepelde tomaten(400g), 1 wortel, 2 laurierblaadjes, 1,25 liter water, 40ml wijnazijn, 150g witte kool, peterselie, zure room, peper en zout
    15. Ingredienten: 300 g witte visfilet, 200 g zalmfilet, 4 eieren, 100 g diepvriesspinazie, 2 eetlepels bieslook en peterselie, 150 g room, peper en zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  2. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  3. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  4. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  5. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  6. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  7. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  8. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  9. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  10. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water