KookJij

Champignonsoep

Een heerlijk champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen probeersel, wat lekker smaakt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonsoep te bereiden

Zet het water op met de bouillonblokjes en 200 gr champignons en breng dit aan de kook.
Snijdt de ui fijn en fruit die blank in de boter en voeg daar de bloem aan toe en maak daar een mooi papje van door er ook wat van de kokende bouillon toe te voegen, om daarna alles bij in de kokende bouillon te doen en scheut voor scheut de melk toe te voegen en net niet aan de kook meer laten komen als alle melk er in is met een staafmixer alles fijn malen. Nu de laatste 50 gr champignons in schijfjes gesneden aan de soep toevoegen en nog weer even op het vuur tot het weer tegen de kook komt. Als het gaat koken is het risico van schiften groot.

Mijn kookverhaal (Wim Kraaijenzank)

Heerlijke romige champignonsoep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne van velzen

marianne van velzen zegt:
Heerlijk, ik heb er slagroom ingedaan ipv volle melk (natuurlijk ook wat extra water). Volgende keer doe ik er wat meer champignons in om de smaak nog krachtiger te maken.
joekie

joekie zegt:
Nou dit recept staat vanaf nu bij mijn favorieten; erg smaakvol. Thnx!