-
Duitse Vesperplatte
Categorie: Gerecht
10 min
Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een
eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe
brood, worst...
Ingredienten: 1 of meerdere soorten rogge of tarwebrood, Schwarzwalder schinken of andere rauwe ham, Salami en/of andere worst(en), Paté en/of leverworst, Munster en/of andere kaasjes, zoetzure augurkjes, snacktomaatjes, roomboter en/...
-
Duitse aardappelsalade à la Petra
Categorie: Salades
30 min
Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn...
Ingredienten: 8 middelgrote aardappelen , 2 kruidenbouillontabletten, 1 kleine ui, 1 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, peper en zout, 2 afgestreken eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 2 eetlepels fijngehakte bieslook en...
-
Gehaktballen in zigeunersaus
Categorie: Vlees
30 min
Lekkere gekruide gehaktballen (of gehaktballetjes) in een heerlijke zigeunersaus van gegrilde paprika's
Ingredienten: 3 middelgrote uien , 2 teentjes knoflook , 1 takje rozemarijn of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, 600 gram (gemengd) gehakt , 1 ei , 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels paneermeel , zout, peper , 1/2 theelepel cayennepepe...
-
Schnitzel Pfanne
Categorie: Vlees
45 min
Ingredienten: 1 ongepaneerde schnitzel per persoon, 2 doosjes champignons (in plakjes), 2 zakjes uiensoeppoeder, 2x 250ml slagroom, zout/peper
-
Rundvlees uit de Römertopf
Categorie: Ovenschotels, Vlees
150 min
Ingredienten: -600 gr.rundvlees (goulash- of hacheevlees)in stukken, -4 uien in grove stukken, -2 tenen knoflook grof gesneden, -6 kleine aardappelen in grove stukken, -1 winterwortel in plakjes, -1 courgette in stukjes, -250 gr. cham...
-
Berlinerbollen
Categorie: Gebak, Koud
30 min
Ingredienten: 600 gram bloem, 50 gram gist, zout, 6 eieren, 1 dl. lauwe melk, jam.
-
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
Categorie: Beleg
15 min
Deze zoetzure salade bestaat uit reepjes worst of ham, gemengd met augurkjes, uisnippers en reepjes paprika. Een lekkere lunchsalade.
Ingredienten: 250 gram plakjes ham of één van de Duitse worstsoorten, bijv. Fleischwurst, Bierworst of Jagdworst, 1 keine ui, 3 zoetzure augurken, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels witte natuurazijn, peper, 1 eetlepel suiker, fijngehakte...
-
Heerlijke pruimentaart
Categorie: Taarten
30 min
Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevond...
Ingredienten: 500 g pruimen of 4 - 5 appels, 125 g boter + wat boter voor de vorm - 150 g suiker - 1 zakje vanillesuiker - 3 eieren - 1 theelepeltje gemalen kaneel - 200 g bloem + wat voor de vorm - 50 g maïzena - 2 tl bakpoeder ( je...
-
Snelle pruimentaart met amandelen uit de airfryer
Categorie: Taarten
20 min
Dit pruimentaartje is heel snel gemaakt in de airfryer. De taart bestaat uit roerdeeg met gemalen amandelen en kwetsen, een stevige pruimensoort.
Ingredienten: plm. 400 gram stevige pruimen (bijvoorbeeld kwetsen), 100 gram zachte boter , 100 gram + 2 eetlepels suiker , boter en paneermeel) voor het invetten van de vorm, 2 eieren (M) , 100 gram bloem + 30 gram gemalen amandelen...
-
Abrikozentaart met lange vingers uit de koelkast
Categorie: Taarten
30 min
De taart is gemaakt met abrikozen uit blik. De vulling bestaat uit zure room, yoghurt en lange vingers. De taart wordt op zijn kop gemaakt en na het opstij...
Ingredienten: 1 groot blik abrikozen op sap , 1 zakje taartina Dr. Oetker , 6 blaadjes gelatine , 375 gram zure room, 375 gram volle yoghurt (3,5 % vet) , 40 gram poedersuiker , 1 zakjes vanillesuiker , 200 ml slagroom , 200 gram lan...
-
Vleessalade voor de boterham uit eigen keuken
Categorie: Beleg
10 min
Mijn man eet graag vleessalade op zijn brood dus staat er af en toe zo'n bakje bij ons op tafel. Tot ik ergens op Pinterest een recept tegenkwam van zelfge...
Ingredienten: 250 gram boterhamworst, gekookte worst of gekookte achterham, 200 gram zoetzure augurkjes 2, eetlepels augurkennat, 3 volle eetlepels mayonaise 2, volle eetlepels magere kwark of (Griekse) yoghurt
-
Rote Grütze oh zo lekker....
Categorie: Koud
25 min
Rote Grütze of rødgrød is een gerecht uit Scandinavië en het noorden van
Duitsland. Het is een zoet, licht zurig gerecht( afhankelij...
Ingredienten: 100 gr aardbeien gehalveerd of in vieren , 100 gr rode bessen gerist , 100 gr bramen, 100 gr kersen ( uit pot) , 100 gr bosbessen , 100 gr frambozen , 300 ml kersensap of sap naar keuze( druivensap), merg van 1 vanille...
-
Gyrossoep
Categorie: met Vlees, Overig
60 min
Ingredienten: 1 kg gyrosvlees, 2 pakjes slagroom, 2 zakjes uiensoep, 1/2 flesje chilisaus (niet de oosterse), 1/2 flesje zigeunersaus, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 blikje mais, 1 potje champignons
-
Kartoffelsalade met radijs
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 400 gr aardappelen, ½ komkommer, 1 groene paprika, 2 bosjes radijs, 2 bosuitjes, 2 zoetzure augurken, 200 gr salami/plak, 2 hard gekookte eieren, 2 dl magere yoghurt, 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 2 el bieslook, peper,...
-
Duitse aardappelsoep
Categorie: met Groente
60 min
Ingredienten: 400 gram aardappelen, 1 winterwortel, stukje knolselderij, 1 prei, 1 ui, 50 gram rookspek in dobbelsteentjes, 750 mililiter runderbouillon, 4 sausijsjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, peper,zout
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers