KookJij

Reibekuchen

Een heerlijk reibekuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reibekuchen te bereiden

Alle ingrediënten (behalve de boter) goed door mekaar mengen.
De boter laten smelten en met een eetlepel een schep van het mengsel op de hete pan doen en wat platdrukken met een vork.
Er kunnen ongeveer 3 reibekuchen tegelijk op de pan.
De reibekuchen met een visspaan omdraaien, ze mooi geel/bruin laten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Je hebt gelijk, boerh04, de reibekuchen die ik instuurde, is de hartige versie:D
boerh04

boerh04 zegt:
Ook ik maak deze reibekuchen al vele jaren, Uiteraard geleerd
van mijn moeder die het weer thuis had.Voor de goede orde: ik voeg geen uien toe. De 3 hoopjes in de pan maak ik met een vork zo plat mogelijk. Ik bak ze daarna goed bruin aan beide zijden en wel dusdanig dat ze als een plank in de pan liggen,
Uit de pan halen en ze meteen opeten. Geen appelmoes o. i d erop doen.
mia7

mia7 zegt:
Mijn Oma is ook Duits en bakt deze pannekoekjes altijd voor ons. Mijn moeder dus ook. En zijn heerlijk, ook koud lekker op het brood..krijg er zin in :D..
funlobo

funlobo zegt:
Juist!
slaatje

slaatje zegt:
O ja, ze worden trouwens niet gegeten met Brätwurst maar met appelmoes. ;););)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Mickey, het zijn zeker geen 'magere' koeken, maar gezien de reacties blijkt het toch maar weer dat smaken verschillen. Dank je wel voor je reactie. Groetjes Gerda :p:p:p
Mickey

Mickey zegt:
Ik heb ze gemaakt maar vond ze niet lekker: Kleddervet en loodzwaar op je maag. Kan me voorstellen dat die duitsers ze eten met bratwurst, ook zo'n vette hap uit een kraampje.
grietje56

grietje56 zegt:
Ik heb ze gisteren gemaakt en heb onwijs lekker gegeten!!! Heb er een beetje poedersuiker over gedaan en daarna eentje met uitgebakken spekkies, net als pannekoeken. Maar moet eerlijk zeggen, dit recept vind ik beter als "gewone" pannekoeken!! Wordt weer ff lijnen maar het was de moeite waard! lol.
:D nogmaals dank je wel en een lieve groet van Grietje:D
Roxanne Top

Roxanne Top zegt:
Zoo ik heb het net zelf gemaakt en het was heeeerlijk :D.. Doet mij ook erg aan vroeger denken. Zelf ook in duitsland geboren. Heerlijk.
slaatje

slaatje zegt:
Kunnen we ook proberen. Dan je wel voor de leuke reactie. Groetjes Gerda :p:p:p
funlobo

funlobo zegt:
Lekker!!! Ik kan die dingen dromen! Geboren in Duitsland en ermee opgegroeid, we kregen ze elke zaterdag. Wat ook errrrug lekker is: doe er bietenstroop op, jammie!!
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Roxanne, dat heb ik nog nooit gedaan maar het is zeker het proberen waard, dank je wel. Groetjes Gerda ;):p
Roxanne Top

Roxanne Top zegt:
Met geraspte kaas er doorheen, dat maakt het nog lekkerder. Deed mijn moeder vroeger ook voor ons :D
e.vanderhaeghen

e.vanderhaeghen zegt:
Jeugdherinnering, als kind heb ik dit veel gegeten, wij noemden dit aardappelpannenkoeken ons ma bakte dit.
grietje56

grietje56 zegt:
Lekker, ga ik zeker proberen....djw voor je recept.:D