KookJij

Duitse aardappelsalade à la Petra

Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn en suiker toegevoegd. De aardappelschijfjes in het vocht laten afkoelen en daarna in een vergiet laten uitlekken. Daarna wordt de salade op smaak gemaakt met verse groene kruiden en een sausje van mayo en yoghert. De salade is dan perfect van smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duitse aardappelsalade à la Petra te bereiden

  1. Aardappelen schillen en in niet al te dikke schijfjes snijden. Ui snipperen.
  2. Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontabletten en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 8 à 10 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de schijfjes..
  3. Als de aardappelen gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen.
  4. Aardappelschijfjes in het vocht laten afkoelen.  Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken. Yogurt of kwark, mayonaise en gehakte kruiden en voorzichtig met een houten lepel door de aardappelschijfjes mengen. De salade kan een dag tevoren gemaakt worden.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept.
De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst