KookJij

" Schlemmerschnitzel "

Een geheel andere schnitzel de " Schlemmerschnitzel" . Schlemmer staat voor Fijnproever, Smulpaap, Lekkerbek, Likkepot en Snoeper ! Daar kunnen we ons van alles bij voorstellen. Het is even wat meer werk dan een gewone schnitzel bakken, maar het is de moeite zeer zeker waard. Echt een schnitzel voor Smulpapen dus.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe " Schlemmerschnitzel " te bereiden

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in circa 5 minuten.
  2. Voeg de champignons en de winterpeen toe en bak circa 5 minuten mee.
  3. Schenk de tomatenblokjes en de wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
  4. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  6. Strooi bloem op een bordje.
  7. Kluts het ei op een ander bordje.
  8. Strooi het paneermeel op een derde bordje.
  9. Dep de varkensschnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper.
  10. Wentel de varkensschnitzels door de bloem, ei en paneermeel.
  11. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant.
  12. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  13. Schenk de saus over de schnitzels en verdeel de plakken kaas erover.
  14. Bak de Schlemmerschnitzels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
    Serveren
    Verdeel de aardappels en de Schlemmer schnitzels over borden. Werk af met platte peterselie. SErveer met extra groente naar keuze.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Bijzonder lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst