KookJij

Reibekuchen: Reifkoek (reefkoek)

Een heerlijk reibekuchen: reifkoek (reefkoek) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reibekuchen: Reifkoek (reefkoek) te bereiden

Schil de aardappels en rasp ze fijn. Schil de ui en snijd deze klein. Doe deze ingrediënten in een grote schaal met de eieren, roer en bind deze samen met de bloem. Peper en zout naar smaak toevoegen alswel de paprikapoeder. Maak van de aardappelmassa per keer twee ronde koeken in de verhitte pan met olie. Draai deze regelmatig om tot de de buitenkant goudbruin is

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Zybbor

Zybbor zegt:
Ik zou, als ik het zeggen mag, de ui ook raspen en maar een ei en een lepel bloem gebruiken. Als de aardappel-ui massa na raspen te nat is deze even samenpersen tussen je handen en uitdrukken.
Peper gebruik ik in dit recept niet.
apu

apu zegt:
Ik maak ze ook zo maar dan zonder de bloem en met een extra ei:)en Barbara:ik eet ze als gewoon gerecht zonder iets erbij, ofwel met nog wat uitgebakken spekjes erdoor, heerlijk! Lekkere salade erbij en klaar! En trouwens, aardappelkroketten kan je overal bij eten, als vervanging van aardappels of frieten:p
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Waar eet je erbij? Zo weet ik ook nooit wat je met aardappelcroquetten moet :D