KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Midden oosten recepten

    1. Lekkere saus voor bij de shoarma Ingredienten: zonnebloemolie, tomatenpuree, uien, halve komkommer, fijn gesneden peterselie en koriander, wittewijnazijn, suiker, tabasco, zout, zwarte peper naar smaak
    2. In Griekenland en in het midden Oosten zijn ze heel knap in het maken van "taartjes" in phyllo-deeg. Je maakt een mengsel van bv kaas-uien-knoflo... Ingredienten: 125 gram Feta (Nikzas te koop bij de PLUS), 125 gram Mozzarella, 5 eetlepels gesnipperd muntblad, flinke mespunt cayenne peper, 2 geklutste eieren, 3 eetlepels gesnipperde rode ui, 1 eetlepel gesnipperde knoflook, 2 eetl...
    3. Je zou kunnen zeggen dat couscous een grof gemalen tarwe soort is (tarwe durum). Ingredienten: 3 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 eetlepels olijfolie , 300 gram couscous, 150 gram gedroogde vijgen klein snijden, 125 gram feta-parels (of feta verkruimelen), 250 gram trostomaten ontvellen en ont...

    4. Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden.... Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep...
    5. Nog een recept, waarbij vis op een betrekkelijk lage temperatuur wordt bereid in de oven Ingredienten: COUSCOUS met TOMATEN, 400 gram kerstomaatjes halveren, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 3 eetlepels gesnipperde platte peterselie, 2 eetlepels za''atar, COUSCOUS, 500 cc Israelische couscous, 2 eetlepel roomboter +...
    6. Dit is een recept van een Turkse bakker Ingredienten: honing, basterdsuiker, citroensap, kaneel, ongezouten pistache noten, walnoten, suiker, kaneel, roomboter, rasp van de schil van een citroen, filodeeg
    7. Shakshuka met salami en geroosterde paprika Ingredienten: salami, in reepjes, geroosterde paparika, in reepjes, tomatensaus, eieren
    8. Tabbouleh is een vegetarisch salade gerecht uit het Midden-Oosten.Er zit dan altijd in : bulgur,peterselie en tomaten.In Westerse landen is het een gewilde... Ingredienten: 250 gram bulghur, 1 komkommer,geschild,in lengte doormidden,ontzaad en in kleine blokjes, 6 tomaten,ontveld,ontpit,in kleine blokjes, 6 lenteuitjes,alleen het wit en lichtgroene deel,in fijne ringetjes gesnedwn, handvol...

    9. Kofte zijn gegrillde of gebakken ballen van gekruid vlees van elke vorm en grootte. Het gerecht komt voor in de Balkan, Turkije, Noord Afrika, Midden Oos... Ingredienten: 1 flinke ui raspen, 3 teentjes knoflook zeer fijn snipperen, 10 cc Sumac poeder, 3 eetlepels gesnipperd blad van de platte peterselie, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 5 cc gemalen komijn zaad, 5 zz gemalen korianderzaad...
    10. Het lijkt niet erg op een omelet, het lijkt meer op een puree van aubergine met ei en dat is het dan ook eigenlijk. Het is een gerecht uit Perzie - Azerbei... Ingredienten: 1 grote ui heel fijn snipperen, 6 teentjes knoflook heel fijn snipperen, 1 kilogram schone brunoise van aubergines, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 3 cc zeezout, 5 cc kunyit, 6 losgeklopte eieren, 1 eetlepel maizena, ,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.