Ik heb de pan in de oven gezet en na een uur was het een heerlijk stoofpotje.
Je kunt dit gerecht ook maken in de slowcooker.
Recept
« Terug naar recepten
Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip
PT20M
Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip
Ik heb in dit stoofpotje gedroogde linzen gebruikt en kippendij.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip te bereiden
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Was de linzen. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. (Bij gebruik van blikjes, spoel ze af en laat ze goed uitlekken).
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipdijfilets of kipfilet rondom goed bruin. Kruid de kip met peper en zout. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree, harissa en overige kruiden toe en bak ook even mee. Blus af met de wijn.Doe de gare linzen en de olijven bij de kip. Roer alles goed door. Voeg nog wat kippenbouillon toe en zet de
deksel op de pan. - Laat de kip samen met de linzen stoven tot de kip gaar is. Proeven of het goed gekruid is. Voeg eventueel nog wat van e.e.a. toe.