KookJij

RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit

Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden. Er zijn dan ook legio varieteiten
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Libanon
Keuken: Midden Oosten
Bron: Kennissen uit Libanon
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit te bereiden

  1. Zet een anti-aanbak bakpan op het vuur en doe daarin de nootjes. Laat de notjes knisperig bakken tot ze lekker gaan ruiken. Verbrand ze niet, alleen roosteren.
  2. Houd de nootjes even apart in een kommetje
  3. Doe boter en olijfolie in de anti-aanbak bakpan en verhit en laat daarin de ui en de knoflook aanfruiten tot ze zacht zijn geworden.
  4. Doe er dan de rijst bij en fruit die al roerend aan, tot alle korrels met vet bedekt zijn.
  5. Roer er dan de kaneel, kardemom, peper en komijn door.
  6. Voeg vervolgens de bouillon toe met de rozijnen en gedroogde abrikoos-snippers. Roer dat alles goed door en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en schuif het geheel in een oven die op 150 graden staat gedurende 20 minuten.
  7. Haal de pan dan uit de oven en laat hem 10 minuten met rust.
  8. Dan de rijst met 2 vorken rullen en de nootjes er door roeren,
  9. Garneer met de platte peterselie

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit rijstgerecht is lekker met gebakken vis, carbonades, kip met knoflook uit de oven, lamsschotels, Marokkaanse gehaktballetjes enz.
We drinken hierbij warme thee of een wijn welke past bij de vis of het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst