KookJij

Turks familie ovengerecht in 4 laagjes.

Een berichtje attendeerde me op een filmpje, dat ik met veel interesse en met de smaakklieren in opstand heb bekeken. Bij het zien van het einde dacht ik , dat het wel een heerlijk met gangbare ingrediënten en gemakkelijk gerecht was en ik besefte te laat , dat ik wel alle ingrediënten en de volgorde van het gerecht in de grijze cellen had opgeslagen en helaas niet de hoeveelheden en die zijn natuurlijk ook belangrijk toch? Bleef niets anders over dan een zoektocht te starten met papier en potlood bij de hand. Het is een Turks gerecht . Het is lichtelijk fout vertaald en dat geeft een hilarisch effect. Twee tand knoflook ( lees teen) en de gebruikte materialen ( lees ingrediënten) Het gerecht bestaat uit 3 delen A een groente-gehaktmengsel B een soort deeg met aardappel en C een topping van cheddar , dille en ketchup. Bovendien wordt er gesproken over toevoeging van rode peper en vervolgens zie je een rood poeder. ( ik nam pikant paprikapoeder) . Geen hoeveelheden erbij dus alles op eigen smaakgevoel gedaan. Erg veel toevoeging van zout 1 tl in het gehaktmengsel en 1 tl in het deeg en ook nog zout in de cheddar, ook dat aangepast. Als alles voor het gehaktmengsel is gesneden en ook alle andere ingrediënten klaar staan is dit 10 minuten werk en kan de oven het gerecht verder afmaken.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
 1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Midden Oosten
Bron: YouTube
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turks familie ovengerecht in 4 laagjes. te bereiden

 1. A  Het gehakt-groentemengsel. 
 2. Meng alle ingrediënten voor het gehakt-groentemengsel door elkaar en dan goed kneden voor ongeveer 5 minuten. Zet aan de kant en maak het deeg.
 3. B.
 4. Klop de eieren los . Voeg 200 ml melk, gesnipperde peterselie, bakpoeder en 30 ml olijfolie toe ( weer een tl zout) en klop door elkaar. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel is ontstaan.
 5. Dan gaat de geraspte aardappel erbij , weer alles mengen en is het deeg klaar.
 6. Opbouwen van de ovenschaal.
 7. Vet een ovenschaal in met olie en vul de bodem met de helft van het deeg. Strijk goed glad met een spatel . Op deze deeglaag komt het gehakt-groentemengsel.
 8. Strijk weer egaal.
 9. Als derde laag de rest van het deeg.
 10. Zet de schotel voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
 11.  C.
 12. Haal de schotel uit de oven en verdeel met een mes in 4 porties. Bestrooi elke portie met cheddar, dille , de achtergehouden blokjes rode en groene stukjes paprika en swirl er ketchup over. Zet nog 15 minuten in de oven om de kaas te laten smelten. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Zie boven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst