KookJij

Taartje van Feta-Kaas in phyllo-Deeg

In Griekenland en in het midden Oosten zijn ze heel knap in het maken van "taartjes" in phyllo-deeg. Je maakt een mengsel van bv kaas-uien-knoflook-paprika-mint of dille. Dat mengsel wordt zoveel mogelijk gehomogeniseerd (dwz er wordt een mooi glad papje van gemaakt). Dat doe je in een paarlagen phyllo-deeg en dat gaat dan de oven in. Behalve dat het zeer smakelijk is heeft het nog enkele bizondere eigenschappen: Het is vegetarisch, het is halal, het is kosher en bovendien allergeen-vrij!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Sauzen & dressings - Warm
  3. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Libanon
Keuken: Midden Oosten
Bron: Fam.Regeur
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje van Feta-Kaas in phyllo-Deeg te bereiden

  1. In een grote kom de beide kazen fijn prakken en goed mengen.
  2. In een ant-aanbak-pan 10 cc olijfolie verhitten en daarin de uien, knoflook en paprika aanfruiten. Ze moeten zacht worden, O ze mogen niet bruin kleuren.
  3. Prak het uienmengsel goed door het kaas mengsel.
  4. Voeg verder toe aan het kaasmengsel de cayennepeper, de eieren en de gehakte muntblaadjes. Roer en prak dat goed dooreen. Dek de kom af en zet op z'n minst 8 uur in de koeling.
  5. Dan gaan we beginnen: leg een laag phyllo deeg op een droog aanrecht en besmeer deze met olijfolie. Leg er dan 1 vel boven op en smeer weer in. Dan een derde vel phyllo deeg over de 2 voorgaande vellen vouwen en die ook weer insmeren. Dan de 3-lagen-lap in vier stukken snijden.
  6. Elk van de vier stukken draperen in een "gat" van het muffinblik of muffin-siliconenmat.
  7. In het gat 1/8-ste van het kaasmengsel doen en de overhangende stukken phyllo-deeg omklappen op de vulling.
  8. Dan gaat het geheel in de oven, die al op 180 graden Celsius staat. We laten het een twintigtal minuten bakken.
  9. Uit de oven halen en laten afkoelen.
  10. Geef 2 per persoon.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst