KookJij

Recept voor Roerbak rookworst

Een heerlijk roerbak rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie: 516 kCal energie
22.4 Gram eiwit
32.1 Gram vet
31.4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Dit recept is van: ? Uit mijn schoenendoos
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Breng water met iets zout aan de kook.
  2. Snij de groente in reepjes en de champignons in plakjes.
  3. Snij de rookworst in plakjes en halveer deze.
  4. Kook de mie zoals deze beschreven staat op de verpakking.
  5. Doe de olie in de wok en laat deze heet worden.
  6. Doe de knoflook hierbij samen met de rookworst en bak deze iets op.
  7. Doe de prei, de paprika en de champignons erbij en roerbak het geheel gaar.
  8. De groente moeten nog wel kleur en beet hebben.
  9. Breng op smaak met zout en peper, ketjap en sambal.
  10. Voeg de taugé toe en roerbak deze even mee.
  11. Strooi er wat bieslook overheen.
  12. Voeg de mie erbij en roer het geheel goed door elkaar.
  13. Als alles goed doorwarmd is kan je het uitserveren.
  14. Serveertip: Zet atjar, sambal en kroepoek op tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Donald

Donald zegt:
Dit recept maak ik als hobby kok exact al jaren, alleen gebruik ik meestal kipfilet,
of magere gehakt en gebruik ook nooit wok olie, dat maakt het onnodig duur.
Dit is beslist geen kritiek, maar worst zit mij teveel vet in.