Recept
« Terug naar recepten
					
						Sperziebonen op Javaanse wijze
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sperziebonen op Javaanse wijze
Een keer wat anders dan bij de aardappels. Deze variatie met sperzieboontjes is erg lekker. Eet dit samen met rijst of mie.
            
            
					
									Recept van:
									Harry Löhr
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											11
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Tante
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sperziebonen op Javaanse wijze te bereiden
- Maak de (verse) bonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
 - Snijd het spek in blokjes.
 - Snijd de rode peper fijn en snipper de ui.
 - Verhit de olie en in een braadpan en bak het spek uit.
 - Voeg de (geperste) knoflook, ui en pepertje toe, en laat het 3 minuten zacht mee bakken.
 - Roer vervolgens de suiker, ketjap en bouillon tablet door het mengsel.
 - Voeg vervolgens de bonen toe met een kopje water.
 - Laat de bonen in 15 minuten gaar worden in de, met de deksel, afgedekte braadpan.
 - Breng het op smaak met de zout het peper.
 
                    
Antoinet Kolsteeg zegt: