KookJij

Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopwafeltaart te bereiden

  1. Verwarm de oven op 140 graden.
  2. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier.
  3. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.
  4. Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker, vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.
  5. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout erbij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen.
  6. Voeg ook het snufje kaneel toe.
  7. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven.
  8. Verwarm nu de oven naar 175 graden en bak de biscuittaart in circa 35 minuten gaar.
  9. Let op dat hij niet te donker wordt.
  10. Laat ondertussen de blokken fudge au bain marie smelten.
  11. Dit kan even (15 minuten) duren.
  12. Mix de boter romig met een mixer en voeg het poedersuiker en een eetlepel heet water toe.
  13. Mix tot een luchtige en lichte massa.
  14. Mix dan ⅔ deel van de gesmolten fudge (karamel) er door.
  15. Zet de karamel botercrème in de koelkast (haal hem een half uur voor gebruik er weer uit).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst