Recept
« Terug naar recepten
Stroopwafeltaart
PT85M
Stroopwafeltaart
Stroopwafeltaart
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
leukerecepten.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopwafeltaart te bereiden
- Verwarm de oven op 140 graden.
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier.
- Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.
- Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker, vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.
- Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout erbij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen.
- Voeg ook het snufje kaneel toe.
- Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven.
- Verwarm nu de oven naar 175 graden en bak de biscuittaart in circa 35 minuten gaar.
- Let op dat hij niet te donker wordt.
- Laat ondertussen de blokken fudge au bain marie smelten.
- Dit kan even (15 minuten) duren.
- Mix de boter romig met een mixer en voeg het poedersuiker en een eetlepel heet water toe.
- Mix tot een luchtige en lichte massa.
- Mix dan ⅔ deel van de gesmolten fudge (karamel) er door.
- Zet de karamel botercrème in de koelkast (haal hem een half uur voor gebruik er weer uit).