Recept
« Terug naar recepten
Plaatcake Drammenhage
PT0M
Plaatcake Drammenhage
Een heerlijk plaatcake drammenhage recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
moeilijk te zeggen personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plaatcake Drammenhage te bereiden
Cake: 300 gram suiker met 3 eieren schuimig kloppen.
Bakblik invetten. 2 dl. Melk en 50 gram boter [niet te heet smelten ]. Zelfreizend bakmeel bij mengsel ei en suiker voegen. Daarna de niet te hete melk met boter toevoegen. Baktijd ongeveer 20 min. stand 175 - 200 graden.
Bovenvulling: Eerst boter en melk verwarmen. Daarna basterd suiker en cocos bijmengen. Dit voorzichtig boven op de cake strijken. In oven op 200 graden 5 min knapperig bakken.
Bakblik invetten. 2 dl. Melk en 50 gram boter [niet te heet smelten ]. Zelfreizend bakmeel bij mengsel ei en suiker voegen. Daarna de niet te hete melk met boter toevoegen. Baktijd ongeveer 20 min. stand 175 - 200 graden.
Bovenvulling: Eerst boter en melk verwarmen. Daarna basterd suiker en cocos bijmengen. Dit voorzichtig boven op de cake strijken. In oven op 200 graden 5 min knapperig bakken.
Judith zegt:
Basiscake: gebruik je eigen vegan cakerecept of pas bovenstaand recept als volgt aan:
Vervang de eieren door anderhalve theelepel tafelazijn.
Vervang melk door kokosmelk (ik heb uit een blikje in de basiscake het meer doorzichtige vocht gebruikt)
Verminder de suiker, naar bijv 170 gram + 2 zakjes vanillesuiker
Vervang de 50 g boter door 50 ml zonnebloemolie
Als je wilt kun je ook 20 g kokosrasp door de basiscake doen.
Topping: vervang de melk 1 op 1 door kokosmelk (het vettere, witte gedeelte) en de boter door max 80 gram kokosolie
Eet smakelijk!