Recept
« Terug naar recepten
					
						Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Nog eenmaal een lekkere ovenschotel met zuurkool dit seizoen. De zuurkool wordt 10 minuten in appelsap met appel gekookt. Het gehakt krijgt veel smaak met sjalot, knoflook en ketjap en de puree krijgt een fijne smaak met mosterd. Een laagje kaas maakt de schotel compleet.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zuurkool ovenschotel met rundergehakt te bereiden
- Kook de uitgelekte zuurkool met de pappelblokjes 10 minuten in de appelsap
 - Laat de zuurkool uitlekken in in zeef en zet opzij.
 - Kook de kruimige aardappelen gaar in water met wat zout.
 - Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar .Breng het gehakt op smaak met peper ( zout) en de ketjap.
 - Ondertussen is je oven al voorverwarmd op 180 graden.
 - Stort het gehakt op de bodem van de ovenschaal.
 - Stamp een smeuïge puree met boter, melk en mosterd
 - Verdeel de uitgelekte zuurkool op het gehakt en dek de schotel af met de puree.
 - Verdeel er de kaas over en zet irca 20 minuten in de oven, zodat zich een mooi korstje kaas kan vormen en geniet.
 - le
 
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
We nemen maar afscheid van de zuurkool. Maar éénding is zeker, wij hebben er een nieuwe zuurkool favoriet erbij. Maar nu  is de asperges weer aan de beurt  :)
									
                    
Corina zegt:
Ik gebruik geen appelsap maar twee eetlepels ketjap en kerrie op het gehakt. Door de zuurkool doe ik nog blokjes ananas. Veel plezier met koken en eet smakelijk!
Groetjes Alie