KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Carmen Giskes recepten

    1. Ingredienten: Turkse yoghurt of Griekse (dikke), gehakte peterselie of koriander, suiker, peper, zout, 3 knoflooktenen, citroensap
    2. Ingredienten: ketjap manis (kaki tiga), 6 eetlepels of meer, sap van 2 citroenen of 2 limoenen (je kan ook wat rasp toevoegen), 3 rode lomboks heel fijn gesneden of flinke eetl. sambel oelek, lepel suiker, 3 geraspte knoflook tenen
    3. Ingredienten: pannenkoek / flensjes beslag, kokosmelk, geraspte kokos, Gula Djawa / palmsuiker, pandanpasta( toko), boter / olie

    4. Ingredienten: 1 liter vanillevla, 2 zakjes gedroogde pruimen, suiker
    5. Ingredienten: 100gr. keukenstroop, 200gr. donkerbruine suiker, 50gr. boter, poedersuiker, meel
    6. Ingredienten: 2 hotel cakes, 1 liter vanille vla, pot aardbeien jam, stroh rum, boter om in te vetten
    7. Ingredienten: 500 gr. sperziebonen voorgekookt, 2 uien gesnipperd, 2 el.rode pesto, 300 gr. shoarma, 600 gr. aardappelschijfjes, 75 gr. geraspte kaas, peper en zout, extra kerrie en wat sambal naar smaak, zakje maggi cremefraiche saus...
    8. Ingredienten: 1 kg andijvie, 1 gesnipperde ui, sambal oelek, 1 a 2 eetl. (ligt er aan hoe pittig je het wilt), 1/2 goudbouillontablet, 1 fijn gesneden paprika, 3 grote tomaten ontveld en in stukken gesneden, beetje olie

    9. Ingredienten: 500 gr. bloem, 500 gr. donker bruine basterd suiker, 500 ml. water, 2 eetl.koekkruiden, 1 a 2 tl. cardamon zaadjes, geplet tot poeder, 1 zakje bakin poeder van Dr.Oetker
    10. Ingredienten: 2 middelgrote komkommers, 60 gr. boter, 2 middelgrote uien gesnipperd, 1 teentje knoflook geperst, 1 gesneden rode paprika, 75 gr. kleine champignons, 3 dl. melk, 1 bouillontablet, 30 gr. maizena, 75 gr. fijngesneden kom...
    11. Ingredienten: 9 eieren no.7, 10 eetl. suiker, 5 eetl bloem, 2 eetl boter, 1 flinke kop melk, 2 zakjes vanille suiker, 2 zakken jonge klapper of 4 blikjes zonder sap
    12. Ingredienten: 1 ui gesnipperd, 3 knoflookteentjes gehakt, 600gr. broccoli roosjes, 300gr.kipfilets blokjes, 400gr. noodles, 59gr.cashewnoten, chilisaus, ketjap, kopje bouillon van kip tablet, olie
    13. Ingredienten: 400 gr. zelfrijzend bakmeel, 150 gr. rozijnen, wellen, goed droog maken en met bloem bestrooien, 2 eieren, 6 gr. zout, 3 dl. melk, 40 gr. gesmolten boter, 40 gr. suiker, event. geraspte citroenschil

    14. Ingredienten: pasta, kan verschillende soorten, welke je wil, tomatenblokjes in blik, 3-5 lange paprika's, bij de Turkse winkel of grote super gesnipperd. (kan ook met gewone paprika's), 3-5 teentjes geraspte knoflook, 1-2 lepels hari...
    15. Ingredienten: 500 gr. vleesreepjes, lam, rund, kalf, kip naar keuze, 1 grote ui snipperen, 750 gr. pompoenblokjes, olijfolie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomaten, 1 eetl tomatenpuree, 1 koffielepel harissa, 1 kommetje gekookt...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas
    Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas Categorie Vlees
    Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iet.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hertenbout met trappistenbier
    Hertenbout met trappistenbier Categorie Wild, Kerst
    Dit is eens een keer een wildrecept dat niet moeilijk en niet bewerkelijk is. Ideaal dus voor een dineetje of zelfs met kerst. Niet alleen het vlees maar o.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus
    Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus Categorie Vlees
    Het gewone aardappelen, vlees, groente heeft meestal niet zo mijn voorkeur. Echter manlief zou dat eigenlijk het liefst elke dag eten. Dus soms moet je wel.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Traditionele erwtensoep (familierecept)
    Traditionele erwtensoep (familierecept) Categorie Maaltijdsoepen, met Vlees, met Groente
    Ik weet het, er bestaan al 1001 recepten voor erwtensoep. En ik heb ook echt niet de illusie dat ik hiermee iets verrassends neerzet, maar mijn dochter wil.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  5. Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
    Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm. Categorie Ovenschotels
    Heerlijk en snel klaar en gewoon lekker genieten van een uitstekend DUO. Asperges en zalm. Het gouden koppel ! . De bereidingstijd is circa -35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pompoen/peren chutney
    Pompoen/peren chutney Categorie Overig, Koud
    In de pompoenentijd kom je ze overal tegen, op de markt, bij de groenteboer en ook in de supermarkt. Bij ons in de buurt zie je ze zelfs vaak in een stalle.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  7. Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus
    Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus Categorie Amuse
    Gemaakt voor de overbuurtjes als amuse tijdens een avondvullend dinertje. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten
    Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten Categorie Hoofdgerecht
    Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die.... De bereidingstijd is circa -60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
    Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg..... Categorie Warm
    Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat.... De bereidingstijd is circa -30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
    Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus. Categorie Overig
    De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke aspergesaus va.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.