KookJij

Taaitaai-Poppen

Een heerlijk taaitaai-poppen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wannee van de Amsterdamse Huishoud school.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taaitaai-Poppen te bereiden

Maak het deeg tenminste 14 dg. voordat de taaitaai wordt gebakken.
De stroop, honing en anijs in een kleine pan, laat langzaam aan de kook komen en voeg het water toe.
Zeef de bloem en het meel met 1- 2 eetl. zout in een grote kom, en roer er de kokende massa door tot een soepel deeg, en laat dat afgedekt 2 dg. rusten
Kneed het deeg door, en voeg bakpoeder, kruiden en als het nodig is de karnemelk er bij door, tot een soepel gekleurd deeg,
Laat het weer 10-12 dg. rusten, op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Neem porties van het deeg en vul ingevette vormpjes en leg die op de ingevette bakplaat en haal de vormpjes er af.
Bak het in het midden van de oven ongeveer 25-35 min.
Haal het met het pannenkoekmes van de plaat en laat afkoelen.
Roer de poedersuiker met enkele druppels water tot een dik glazuur en plak daarmee de versiering op de poppen vast.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Nu snap ik waarom ik het nooit gemaakt heb, tegen Sint denk je er aan, maar als het 14dg. moet rusten???

Maar je kunt het ook in een andere vorm maken, en dan niet versieren..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sensowier

sensowier zegt:
Hai Dorry, nou het boekje is 470blz. dus overnemen is dan moeilijk.
Als je een ander idee hebt? Je zou het mogen lenen en kijken of er wat in staat wat je leuk vindt, stuur anders maar een mailtje, naar bovenstaand adres.
Groetjes Carmen.
dorry55

dorry55 zegt:
Hoi Carmen, ik ben zeer geïnteresseerd, kan je mij de recepten toesturen dan betaal ik de postzegels wel of via mail. Is het zelf geschreven of komt het uit de winkel? Groetjes Dorry