KookJij

Armeluis-koek

Een heerlijk armeluis-koek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn Oma
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Armeluis-koek te bereiden

Was en boen de aardappelen en kook ze in de schil gaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen en ontdoe ze van schil.
Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los.
Zeef de bloem in de andere kom. Doe er 2 thl. zout bij, maak een kuiltje en giet daar het eiermengsel in .
Voeg hier de peper zout en nootmuskaat aan toe, en werk vanuit het midden al kloppend tot een glad beslag.
Snijd de aardappelen in 1/2 cm dunne plakjes.
Laat 25 gr boter in de koekepan heet worden en doe een kwart van de aardappelschijfjes in de pan en bak ze aan beide zijden bruin.
Giet zoveel beslag over de aardappels dat het 1cm dik is en bak het aan beide zijden bruin.
Houd de pannenkoek warm op een bord geplaatst op een pan met matig kokend water en leg er een bord op.
Herhaal alles totdat het op is.
Serveer ze met de gehakte peterselie.
Kropsla wassen, nerf eruit halen en de blaadjes scheuren.
Eieren, tomatenschijfjes en de uitjes op de sla doen met de slasaus, peper wat azijn en suiker. Hussel alles onder elkaar.
Dien dit samen met de pannenkoeken op.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Mijn Oma maakte dit vaak van restjes, zeker als er plotseling meeeters kwamen, gauw de tuin in eieren van de kippen, zo had ze altijd voor iedereen genoeg te eten..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carmen

Carmen zegt:
Een goede reden om nog meer recepten te sturen.
Krijg er zo.... nog meer plezier in.
Groetjes Carmen.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Een recept naar mijn hart!!!
Ga het gauw maken.:p:D
derbyke

derbyke zegt:
Carmen, een dikke tien...nobody's perfect :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Helemaal geen zeur, aardappelen afkoelen onder stromend koud water, ofwel water met ijsblokjes ook een mogelijkheid... en natuurlijk bijkruiden :);):p
Carmen

Carmen zegt:
Pffff, heb ik toch weer een foutje gemaakt, SORRY.
Maar de rest ging al beter toch? Groetjes Carmen
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Carmen, je oma was wel echt super snel bereid in 1 min.... grapje hoor. Zoals je weet je kunt de bereidingstijd aanpassen.
Tof gerechtje :);):p