KookJij
Lees meer Lees minder

Salades

Op deze pagina vind je heerlijke recepten van salade's die kunnen dienen als bij- of hoofdgerecht. Vegetarisch, met vis of vlees, de keuze is reuze!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Salades recepten

    1. Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
    2. blijft een heerlijke salade die ik reeds voor menige BBQ heb gemaakt.... Ingredienten: ijsbergsla fijn gesneden, 2 bakjes uitgebakken spekjes, bakje champignons uitgelekt na bakken in olie (of uit potje wel goed uitlekken), 4 hardgekookte eieren in schijfjes gesneden, ± 400 gram gekookte doperwtjes uit di...
    3. Ingredienten: Voor de salade:, witte kool: geschaafd of zelf schaven, dun gesneden halve ringen ui, krulpeterselie, olijven in de kleur en smaak die je zelf lekker vind, feta, Voor de dressing:, sap van 1 citroen, evenveel olijfolie,...

    4. Ingredienten: 4 el olijfolie extra vierge, 1 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 150 g oude kaas, in blokjes van 1/2 cm, 1 zak rucola (75 g), 1/2 bak pitloze witte druiven (a 500 g), gehalveerd, 2 el gehakte walnoten (bakje 60 g), (maten...
    5. Ingredienten: 150 gr. wortels, 150 gr. rettich, 1 el balsamico azijn, 2 el olijfolie, 2 el water, 1 tl mosterd, 1 tl honing, Peper en zout
    6. Ingredienten: 500 g kruimige aardappels (Malta), geschild en in blokjes, 1 citroen, schoongeboend, 3 eetlepels crème fraîche, 3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml), 1 eetlepel verse bieslook (zakje a 25 g), fijngesneden, 150...
    7. Ingredienten: 80 g bouillie (soepvlees), peper en zout, 50 g mayonaise, 1 tomaat, 1 koffielepel fijngehakte peterselie, 2 koffielepeltjes zilveruitjes in het zuur
    8. Ingredienten: 200 g spekblokjes of ontbijtspek, 1 bosje bosuitjes of 1 kleine ui, 1/2 krop sla, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel dille ( diepvries, vers of gedroogd), 150 g d...

    9. Ingredienten: 1 kipfilet van max.100 gram, 1 lichtzure appel, een paar stengels bleekselderij, 2 el mayonaise light, een flinke scheut kerriepoeder (hoeveelheid naar eigen smaak), evt. een beetje magere melk
    10. Ingredienten: 1 grote ui of twee kleine, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, peper en zout, 2 eetlepels azijn, 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, evt. kruiden zoals bieslook, peterselie, lavas, tijm
    11. Lekker bijgerecht uit de Indische keuken Ingredienten: rode uien, komkommers, azijn, suiker, zout, verse hete peper
    12. Ingredienten: zalmmoot van ongeveer 400 gram, 2 hardgekookte eieren, uit het kruidentuintje:, 3 blaadjes salie, een kein takje tijm, een takje oregeano, 4 blaadjes zuring, een handvol peterselie, 1 sjalotje, ½ ui, 1 eetlepel olijfolie...
    13. Ingredienten: witlof, mayonaise, honing, appelazijn, tuinkruiden

    14. Ingredienten: 1 komkommer, 1 lente uitje, in kleine ringetjes gesneden, zachte witte kaas/feta, wat olijfolie, peper, wat citroensap, 1 verse rode peper (voor de liefhebber)
    15. Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas Ingredienten: sperciebonen, kidneybonen, rode uien, kerstomaatjes, zwarte olijven, tijm, fetakaas, witte balsamicoazijn, zout en peper, honing, olijfolie, knoflookteen
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.