KookJij
Lees meer Lees minder

Salades

Op deze pagina vind je heerlijke recepten van salade's die kunnen dienen als bij- of hoofdgerecht. Vegetarisch, met vis of vlees, de keuze is reuze!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Salades recepten

    1. Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
    2. Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat is het echte rauwe er vanaf. Bladpeterselie maakt de salade smaakvol af. Ingredienten: 1/2 komkommer gewassen in plakjesen zout naar smaak uit demolen, 1 rode ui in kwart of halve dunne ringen, 1 el olijfolie, 1 tl honing of agavesiroop, 2 el witte wijnazijn of appelazijn, 1 el gesnipperde bladpeterselie
    3. Lekkere salade bij Oosterse gerechten bestaande uit komkommer, paprika en sjalotjes. De dressing gaat warm over de salade. Ingredienten: 1 komkommer, 1 rode paprika, 1 sjalotje, zout peper, 2 theelepels suiker, 1 theelepel mosterd, 1 dl witte natuurazijn, pannetje, schaal, mes snijplank

    4. Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost. Ik had nog 1 venkelknol in de koel... Ingredienten: 1 venkel knol (1 grote of 2 kleine), 2 sinaasappels, 1 avocado, 75 gram jonge bladsla, ½ bosje lente uitjes, geroosterde zonnebloempitjes, Voor de dressing: - 1 sinaasappel (sap) - 4 el olijfolie - 2 el Pedro Ximenez Edi...
    5. Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen. Ingredienten: 1 komkommer, 125 gram taugé, 1/2 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes, 1 cm verse gember geschild en geraspt, 1 el sesamolie, 3 el ketjap, 2 el pinda's , 2 el witte wijnazijn, 2 el koriander of bladpeterselieblaadj...
    6. blijft een heerlijke salade die ik reeds voor menige BBQ heb gemaakt.... Ingredienten: ijsbergsla fijn gesneden, 2 bakjes uitgebakken spekjes, bakje champignons uitgelekt na bakken in olie (of uit potje wel goed uitlekken), 4 hardgekookte eieren in schijfjes gesneden, ± 400 gram gekookte doperwtjes uit di...
    7. Ingredienten: 150 gr. wortels, 150 gr. rettich, 1 el balsamico azijn, 2 el olijfolie, 2 el water, 1 tl mosterd, 1 tl honing, Peper en zout
    8. Ingredienten: 1 grote ui of twee kleine, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing, peper en zout, 2 eetlepels azijn, 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, evt. kruiden zoals bieslook, peterselie, lavas, tijm

    9. Ingredienten: 100 gram jong spinazieblad, steeltjes verwijderd, dus alleen het blad, geschoond en goed uitgeslingerd, 100 gram jonge rucola, geschoond en drooggeslingerd, 75 gram amandelen, vers geroosterd, grof gehakt, 125 gram jonge...
    10. Ingredienten: 4 el olijfolie extra vierge, 1 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 150 g oude kaas, in blokjes van 1/2 cm, 1 zak rucola (75 g), 1/2 bak pitloze witte druiven (a 500 g), gehalveerd, 2 el gehakte walnoten (bakje 60 g), (maten...
    11. Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas Ingredienten: sperciebonen, kidneybonen, rode uien, kerstomaatjes, zwarte olijven, tijm, fetakaas, witte balsamicoazijn, zout en peper, honing, olijfolie, knoflookteen
    12. Ingredienten: 2 potjes gesneden selderij, 3 gekookte eieren, 3 ons hamblokjes, groot blik ananas ( in schijven of blokjes), 1 dikke appel, 1 blikje mais, 1 prei, Mayonaise of dressing, Yoghurt, Azijn, Peper, zout en suiker
    13. Ingredienten: Voor de salade:, 1 blikje tonijn op olie, 1 appel, 2 plakjes ananas (uit blik), handjevol olijven (gevuld), Voor de dressing:, de olie uit het tonijnblikje, 2 à 3 eetlepels citroensap, beetje zout, mespuntje cayennepeper

    14. Heerlijke koude pastasalade voor de warme zomerdagen ,ook voor bij de BBQ Ingredienten: 500.gr spiraalpasta,, 500.gr.kipfilet,op de bbq roosteren met souvlakikruiden, 3 stelen bleekselderij, 1.rode paprika, 1 cup (250.ml.)mayonaise of halvanaise, 1 eetl.griekse gemengde kruiden, ½ cup (125 ml)komkommer in b...
    15. Ingredienten: 200 g spekblokjes of ontbijtspek, 1 bosje bosuitjes of 1 kleine ui, 1/2 krop sla, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel dille ( diepvries, vers of gedroogd), 150 g d...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Enchiladas met gehakt vulling
    Enchiladas met gehakt vulling Categorie Ovenschotels
    Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hartige taart met champignons, paprika en spekjes
    Hartige taart met champignons, paprika en spekjes Categorie Overig, Taarten
    Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook g.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Heerlijk hapje met gerookte paling
    Heerlijk hapje met gerookte paling Categorie Koud, Koud
    Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal al.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  4. Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado
    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado Categorie Salades
    Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost. Ik had nog 1 venkelknol in de koel.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. arelhoen met venkel en citrus fruit
    arelhoen met venkel en citrus fruit Categorie Gevogelte, Ovenschotels, Kerst
    Het recept komt uit het kookboek; Wat maak je Menu weer? van Jennifer Smit, en ik heb hier en daar een beetje zelf aangepast. TIP: Dit recept kan ook goed.... De bereidingstijd is circa 150 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Budget komkommersalade met rode ui.
    Budget komkommersalade met rode ui. Categorie Salades
    Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat is het echte rauwe er vanaf. Bladpeterselie maakt de salade smaakvol af.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Komkommersalade met een Oosters tintje
    Komkommersalade met een Oosters tintje Categorie Salades
    Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje
    Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje Categorie Vlees
    De hamlappen worden in stukken gestoofd met tomaten, verse tuinkruiden en crème fraiche. Je kunt dit stoofpotje ook in de slowcooker maken. . De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aalbessentaart met eiwitschuim
    Aalbessentaart met eiwitschuim Categorie Taarten
    De bodem van deze plaattaart bestaande uit snel roerdeeg wordt eerst gebakken (20 minuten). Daarop komt het stijfgeslagen eiwit gemengd met de aalbessen (n.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto
    Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto Categorie Pasta's
    Deze pastasaus valt echt bij iedereen in de smaak. Lekker door de rode pesto die ik in de saus gebruik. Het recept is tijdens het koken ontstaan en wordt n.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.