-
Worteltjes met honing en mosterd
Categorie: Groenten, Overig
20 min
Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite.
Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
-
Snijboontjes op z'n Surinaams
Categorie: Groenten
20 min
Ingredienten: ong 800 gram snijbonen (heel), 1 ui in kleine stukjes, 2 el boter/ margarine, 1 tomaat in kleine stukjes, (een snufje ve-tsin), 1 bouillonblokje (runder/groente), nootmuskaat naar smaak, 1 el suiker, zout, 2 a 3 el water
-
Tuinbonen met spekjes en sjalotjes
Categorie: Groenten
20 min
Ikzelf was geen liefhebber van tuinbonen totdat ik ze "dubbeldopte". Het is een heel werk om ze pellen maar de moeite waard. Dus zou ik zeggen pr...
Ingredienten: 1,5 kg tuinbonen in de schil, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 125 gram gerookte spekblokjes, 1 eetl. olijfolie , 1 eetl. gedroogde provencaalse kruiden
-
Verse spinazie uit de wok
Categorie: Groenten
15 min
Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!
Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
-
Gebakken spitskool met ketchup en kruiden
Categorie: Groenten
20 min
Ingredienten: 400 gr. spitskool, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, Kleine ui (gesnipperd), ½ tl komijnzaad, ½ tl kardemom, Snufje laurier en kruidnagel, Tomatenketchup (naturel), Zout en peper
-
Gebakken witlof met ketjap
Categorie: Groenten, Warm
5 min
Ingredienten: 4 a 5 stronkjes witlof, ketjap, beetje bakolie of bakboter, koekenpan, snijplank, scherp mesje, vergiet
-
Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap
Categorie: Groenten
12 min
Ingredienten: 300 gram sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd, 1 el arachide-olie, 1 tl sesamolie, 1 teentje knoflook ontveld en geplet, 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden, 2 el ketjap, 2 el water, 50 gram taugé, 50 gram pinda's d...
-
Pastinaak en aardperen in de oven
Categorie: Ovenschotels, Groenten
40 min
Ingredienten: - 4 grote of 8 kleine pastinaken, - 12 aardperen, - 12 teentjes knoflook in de schil, - 12 roze sjalotten, - Grof zeezout, - Grof gemalen peper, - Verse tijm, - 3 eetlepels olijfolie
-
Atjar
Categorie: Groenten
15 min
Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje".
Ingredienten: 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden, 3 peentjes, juliënne gesneden, 3 dl. water, 3 dl. blanke natuurazijn, 6 afgestreken eetlepels suiker, 2 theelepels Koenjit, 1 theelepel Keto...
-
Oosterse sperziebonen - snijbonen
Categorie: Groenten
25 min
Ingredienten: 300 gram sperziebonen (of snijbonen), 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 tl komijn (djinten), 1 tl mosterdzaadjes, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 2 tomaten grofgehakt, 2...
-
Gewokte Chinese kool
Categorie: Groenten
20 min
Ik heb een simpele Chinese kool toch een beetje bewerkt met best wel een leuk resultaat.
Ingredienten: 1 chinese kool, ½ bakje of 6 grote champignons in plakjes, 125 gram spekreepjes grof gesnipperd, 2 uien, 1 teentje knoflook gesnipperd, zwarte peper uit de molen, 1 eetlepel kerriepoeder, zonnebloemolie
-
Witlofsalade met ananas en walnoten
Categorie: Groenten, Koud
10 min
Ingredienten: 4 struikjes witlof, 2 schijven ananas (vers of blik), 50 gram walnoten, 2 el rozijnen, 4 el yoghurt, 1 el citroensap, 1 tl suiker, 1 el mayonaise of halvanaise, 1 tl kerriepoeder, zout en peper, (eventueel 50 à 75 gram b...
-
Gebakken bloemkool
Categorie: Groenten
30 min
Ingredienten: -1 Grote bloemkool ofwel 450 gram Bloemkool in roosjes uit de diepvries, -2 Eieren, -Kruidenpaneermeel, -Olie om in te bakken, -Parmezaanse kaas, geraspt (de gedroogde versie)
-
Tomaten in zuur
Categorie: Groenten, Bijgerechten
10 min
Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
-
Koude sperzieboontjes met azijn en mosterd
Categorie: Koud, Groenten
10 min
.
Ingredienten: 1 groot blik sperziebonen of 500 gram vers gekookte, 1 kleine ui, 5 el azijn, 1el mosterd, 4 el olijfolie, zwarte peper, zout, eventueel een lepeltje suiker
Recept: Vakantie : één eenpansgerecht met langousten
Recept: Sambal Badjak
Recept: Sambal Badjak
Gebruiker: Hilde Dumont
Gebruiker: Hilde Dumont
Recept: Zuurkoolschotel met appel en gevulde brie
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Dessert: cake met speculaas en appel en een verrassing
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Smeuïge forel- en zalmmousse, afgewerkt met dille
Recept: Dessert: cake met speculaas en appel en een verrassing
Recept: Smeuïge forel- en zalmmousse, afgewerkt met dille
Recept: Dessert: cake met speculaas en appel en een verrassing
Recept: Smeuïge forel- en zalmmousse, afgewerkt met dille