KookJij
Lees meer Lees minder

Low Budget

Ook voor de kleine beurs hebben wij de heerlijkste bijgerechten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Low budget recepten

    1. Ingredienten: Stamppot boerenkool van gisteren.
    2. Eenvoudig en snel, lekker voor tijdens de lunch of als bijgerecht met het diner Ingredienten: Ei, Runder gehakt, Fijngesneden soepgroenten, Tomatenketchup, Zout, Peper, Braadboter
    3. Ingredienten: 3 kg aardappels, 1 ei, zout naar smaak, 2 eetlepels beschuitpaneermeel, zonnebloemolie

    4. Ingredienten: 1 of enkele kg ui, Een weinig vetstof, olie of smout
    5. To pickle = Engelse woord voor pekelen (zout water van > 5% zout), inleggen of inmaken met meestal een zure vloeistof (azijn). Het is een keukentech... Ingredienten: 1 kg al dente gekookte bieten in brunoise gesneden (stokjes van 4x1x1 cm), INMAAK VLOEISTOF:, 250 cc water, 250 cc ciderazijn, 4 sjalotten in dunne plakjes, 4 teentjes knoflook gevierendeeld, 1 theelepel gekeneusde zwar...
    6. Ingredienten: 1 kg paprika's, 500 g tomaten, 1 grote witte ui, 60 g vet of bakolie, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper
    7. Aparte stamppot maar zeer lekker, vooral met een lekker kippenboutje of ouderwetse bal gehakt. Ingredienten: 800 gr aardappelen, 5 winterpenen, 3 witte uiten, 1/2 rode peper (heel fijn gesneden), 6 teentjes knoflook, 3 tl ras el hanout, boter of olijfolie, zout en peper
    8. Werd veel gegeten in Hong Kong. Ingredienten: 750 cc gekookte rijst van de vorige dag, 200 gram crab, schoongemaakt, 1 theelepel sesamoli, 10 cc rode wijn + 2 theelepels geraspte gemberwortel, zout en peper naar smaak, 2 geklutste eieren, stuk Chinese worst van 15 c...

    9. Een vegetarisch gehouden omelet, zoals die vroeger in Indonesie werd bereid. Ingredienten: 2 eieren, losgeklutst met een beetje water, 1/2 blok tahoe, in kleine blokjes gesneden, 1 prei (het witte en lichtgroene deel) ragfijn gesneden, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 eetlepel sambal B...
    10. Ingredienten: 400 gram varkensbuik zonder zwoerd, in strips gesneden, 500 gram aardappels in plakjes, 250 gram uien in plakjes, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 5 cc gedroogde salie, 5 cc gedroogde peterselie, 5 cc gedroogde thijm, 30...
    11. Ingredienten: 500 gram aardappelen, vastkokend, geschild,, 2 el olijfolie, 1 bakje champignons (250 gram) in kwarten, 1 zak boerensoepgroenten (350 gram, koelvers), 2 x 4 eieren, losgeklopt, 5 plakken Oude Waerder/Blond Goud, 2 el mos...
    12. Ingredienten: 500 gr. kleine (pruim)tomaatjes (formaat als een golfballetje), Knoflookpoeder, Oregano, Olie, DEEG, 330 g bloem, 30 g suiker, 7 g gedroogde gist, 6 g zout, 1 el oregano, 30 g boter, 1 ei, 180 melk, AFWERKING, Paprikajam...
    13. Ingredienten: 3 blikken vis in tomaten saus, 3 tenen knoflook, gehakt, 3 rode pepers gesnipperd, halve bouillon tablet, ketjap manis na behoefte ongeveer 3 eetl., 2 rode paprika's, in stukjes, olie

    14. Ingredienten: 300 gr spaghetti, 450 gr (diepvries) spinazie, 125 ml creme fraîche, 250 gr magere spekjes, 2 teentjes knoflook
    15. Bij dit Thaise street-food gerechtje past een pikant verhaaltje : Een moeder van een schone dochter dreigt haar aanstaande schoonzoon om zijn "eieren&... Ingredienten: 8 eendeneieren (of grote kippeneieren) hard koken en in z'n geheel pellen. , Voldoende rijstolie om in te frituren, 4 flinke eetlepels gefrituurde uitjes, 4 teentjes knoflook in schijfjes snijden en in de olie frituren,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  2. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  3. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  4. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  5. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  6. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  7. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem
  8. Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes
    Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes Categorie Ovenschotels
    Vis en prei zijn altijd een goede combinatie Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet, 3 preien, 2 eetl. kerrie( probeer de marrokkaanse eens), 200 ml. room-culinair of slagroom, 150 gram geraspte pittige kaas, citroen of citroensap, olijf- of arachideolie, zwarte peper en zout uit
  9. Spinaziestamppot
    Spinaziestamppot Categorie Stamppot
    . Ingredienten: 500 gr. Aardappels , 750 gr. Spinazie, gehakt, (diepvries), 2 eetl. Knoflook, gehakt, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 2 eetl. Mosterdsaus (Calvé), 100 gr. Oude kaas, geraspt, 1 Ui
  10. Gegratineerde makreelfilet
    Gegratineerde makreelfilet Categorie Warm
    Gegratineerde makreelfilet Ingredienten: knoflook, geperst of, Easy knoflook (Silvo, tube a 75 g), olijfolie, gezeefde tomaten, John West Makreelfilets in Gekruide Tomatensaus (a 125 g), basilicum, in reepjes, mozzarella, Parmezaanse kaas, geraspt, Ciabatta o