KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Koude pastasalade

Een heerlijke pastasalade voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten!
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Bijgerechten - Salades
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta.
  2. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Snipper ondertussen het rode uitje, snijd de paprika, tomaat en de komkommer in kleine stukjes.
  4. Als de pasta gekookt is, giet je het water af en voeg je een scheut olijfolie toe aan de pasta. Roer dit goed door zodat de olijfolie helemaal verspreid is en de pasta niet aan elkaar plakt.
  5. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Laat dit even lekker aanbakken totdat het uitje wat zachter is geworden.
  6. Voeg nu ook de paprika toe en laat dit even 1-2 minuten bakken.
  7. Schep dan ook de creme fraiche in de pan en laat dit op een zacht vuurtje smelten. Breng dit sausje lekker op smaak met de kruiden, behalve de verse basilicum. Eventueel kan je ook nog wat zout en peper en chilipoeder toevoegen.
  8. Roer dit goed door en wanneer de creme fraiche is gesmolten is, laat je het sausje nog 1-2 minuten op het vuur staan en zet je het daarna uit.
  9. Schep de penne in een grote kom, voeg de komkommer en tomaat toe en roer alles goed door elkaar.
  10. Voeg als laatste ook het sausje met creme fraiche toe en roer alles nogmaals door. Als laatste voeg je nog een paar blaadjes verse basilicum toe aan de salade en klaar!

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik was opzoek naar een lekker pasta-salade recept, en kwam deze tegen. Deze gemaakt en hij is erg lekker! Zelf wel gevogeld met de kruiden, vind hem zelf wat smaak missen als je het recept volgt, maar dit is ieders eigen. Zie het recept als een heel goede basis om op verder te borduren!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst