KookJij
Lees meer Lees minder

Sauzen

Een lekkere saus bij de barbecue mag natuurlijk niet ontbreken. Niks gaat boven een zelfgemaakte knoflook- of satesaus om je stokbrood in te dippen. Een goede chilisaus voor bij een varkenshaasje is natuurlijk wel een vereiste.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Sauzen recepten

    1. Deze rucolapesto is pittig door de chilipeper die eraan is toegevoegd. Deze pesto smaakt erg lekker door pasta, bij vis, als borrelhapje op toost of brood... Ingredienten: 40 gram rucola , 40 gram pijnboompitten , 40 gram vers geraspte Pecorino kaas of Parmezaanse kaas (ik vind Pecorino lekkerder!), 2 teentjes knoflook , zeezout en vers gemalen zwarte peper, 1 -2 gedroogde chilipepers of w...
    2. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    3. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...

    4. Ingredienten: Turkse yoghurt of Griekse (dikke), gehakte peterselie of koriander, suiker, peper, zout, 3 knoflooktenen, citroensap
    5. Super lekkere koude saus. Snel gemaakt. Lekker door een salade en zoals ik heb gedaan bij een stamppotje of bij groenten (bijvoorbeeld worteltjes!) Ingredienten: 2 flinke eetelepels mayonaise of halvanaise , 1 eetlepel pittige mosterd (of minder naar smaak!) , 1 eetlepel honing , 1/2 eetlepel witte balsamicoazijn
    6. Ingredienten: 1 varkenshammetje, enkele beenderen van vleesribbetjes of andere afsnijdsels van het varken met been., 1 preistengel, 1 dikke wortel, 1 selderstengel, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 klein stengeltje rozemarijn, 1 ui in...
    7. Ingredienten: ketjap manis (kaki tiga), 6 eetlepels of meer, sap van 2 citroenen of 2 limoenen (je kan ook wat rasp toevoegen), 3 rode lomboks heel fijn gesneden of flinke eetl. sambel oelek, lepel suiker, 3 geraspte knoflook tenen
    8. Ingredienten: 500 gram champignons,in kleine blokjes, 1 eetlepel droge porcini (eekhoorntjesbrood),geweekt en in kleine blokjes, 6 eetlepels fijngesnipperde sjalotten, 5 cc gedroogde thijmblaadjes, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 5 e...

    9. Ingredienten: 100 gram hollandse gepelde garnalen, peper en zout, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 deciliter droge witte wijn, 2 deciliter visbouillon (van tablet), 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperd...
    10. Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je zowel warm als koud eten. Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk... Ingredienten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram (kastanje)champignons, 50 gram zoetzure augurkjes (+/- 4 stuks), ½ groene, ½ gele, ½ rode paprika, 200 ml kippenbouillon (water+ 1 tablet), 1 wijnglas droge witte (of rode) wijn , 1 bl...
    11. Ingredienten: Duvelkessaus:, 4 eetlepels mayonaise of halvanaise, Twee eetlepels creme fraiche, 1/2 zeer fijngesneden uitje, Een eetlepel kerriepoeder of hot curry, Twee eetl. jus'dorange, Suiker of een zoetstof, zout, fijngesneden bi...
    12. deze gele sambal is lekker bij roti Ingredienten: zout, Gele Madam Jeanette pepers, knoflook, sjalotjes, zonnebloem olie
    13. Ingredienten: Heinz tomato ketchup, stroop, sambal oelek, kaneel, ui, olijfolie

    14. Ingredienten: 1 eetlepel sambal oelek, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels tomatenketchup, 1/4 fijngesneden ui, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 2 fijngehakte tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, extra smaakstoffen als; aromat,...
    15. Voor mijn tomatensalade caprese wilde ik deze keer geen basilicumblaadjes gebruiken maar een lekkere dressing waarin de basilicum een hoofdrol speelde. Op... Ingredienten: 250 ml goede olijfolie , 1/2 potje basilicum (alleen de blaadjes) gewassen en gedroogd , vers gemalen zeezout en vers gemalen peper naar smaak , 2 eetlepels citroensap , 1/2 eetlepel vloeibare honing , paar druppels taba...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet
    Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Spaghetti met rode peper, veel knoflook, gedroogde tomaatjes en stukjes gebakken kabeljauwfilet.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Tomaten a la provencale
    Tomaten a la provencale Categorie Groenten
    Mmmmm....wat een lekkere tomaatjes. Met veel knoflook wn tuinkruiden. Koud of warm even lekker!!!. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche
    Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche Categorie Groenten
    Wie geen spruitjes lust, lust dit zeker !!! De spruitjes worden heel kort voorgekookt en daarna met de overige ingredienten gewokt. Verrukkelijk.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Risotto met bacon en gedroogde tomaten
    Risotto met bacon en gedroogde tomaten Categorie Rijst, Warm
    Verrukkelijke risotto uit het blad "De smaak van Italie". Ik heb het recept iets aangepast.. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes
    Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes Categorie met Groente
    Deze heerlijke kaassoep maakte ik als voorafje bij een Italiaans etentje met familie. De soep viel bij allemaal in de smaak. De soep is eenvoudig te maken..... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Oostenrijkse flädlesoep, runderbouillon met reepjes pannenkoek
    Oostenrijkse flädlesoep, runderbouillon met reepjes pannenkoek Categorie met Vlees, met Groente
    Als we op vakantie in Oostenrijk zijn eten we graag Fritattensuppe of Flädlesuppe. Een krachtige bouillon met dunne reepjes omelet of pannenkoek. Het.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel
    Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel Categorie Ovenschotels
    Weer eens een dagje met een smakelijke en tevens vegetarische ovenschotel. Al na 20 minuten bereidingstijd kan deze schotel in de oven aan de gaartijd van.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Caraibische bananensoep een "blije soep"
    Caraibische bananensoep een "blije soep" Categorie met Groente
    De soep wordt "blije soep" genoemd omdat bananen een positieve invloed op je hebben. Wikepedia zegt: " Een banaan werkt dankzij serotonine a.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen
    Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen Categorie met Vis
    Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, de eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata
    Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata Categorie Overig, Vegetarisch
    Heerlijke romige risotto met knapperige blokjes courgette en wat pittige basilicumpesto. . De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.