-
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Categorie: Warm, Sauzen
25 min
Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
-
Garnalensaus
Categorie: Sauzen
20 min
Ingredienten: 100 gram hollandse gepelde garnalen, peper en zout, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 deciliter droge witte wijn, 2 deciliter visbouillon (van tablet), 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperd...
-
Varkensbouillon maken
Categorie: Vlees, Sauzen
120 min
Ingredienten: 1 varkenshammetje, enkele beenderen van vleesribbetjes of andere afsnijdsels van het varken met been., 1 preistengel, 1 dikke wortel, 1 selderstengel, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 klein stengeltje rozemarijn, 1 ui in...
-
Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
Categorie: Sauzen, Koud
15 min
Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie.
Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d...
Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
-
Marokkaanse yoghurt saus
Categorie: Sauzen
30 min
Ingredienten: Turkse yoghurt of Griekse (dikke), gehakte peterselie of koriander, suiker, peper, zout, 3 knoflooktenen, citroensap
-
Saus : Basilicum roomsaus
Categorie: Sauzen, Warm
10 min
Ingredienten: - 200 gram verse basilicum, - ± 6 tal sjalotten, - 150 ml. room, - 50 gram Bavaria blu, - grof zeezout, - vers gemalen zwarte peper
-
Pesto-mayonaise
Categorie: Sauzen
5 min
Een heerlijk simpel, maar zo lekker recept voor pesto-mayonaise.
Ingredienten: 6 el groen pesto, 8 el mayonaise
-
Rode shoarmasaus
Categorie: Sauzen
10 min
Ingredienten: Heinz tomato ketchup, stroop, sambal oelek, kaneel, ui, olijfolie
-
Sausjes bij gourmet of fondue
Categorie: Sauzen, Koud
30 min
Ingredienten: Duvelkessaus:, 4 eetlepels mayonaise of halvanaise, Twee eetlepels creme fraiche, 1/2 zeer fijngesneden uitje, Een eetlepel kerriepoeder of hot curry, Twee eetl. jus'dorange, Suiker of een zoetstof, zout, fijngesneden bi...
-
Piri Piri Saus- Marinade
Categorie: Sauzen
10 min
Ingredienten: 225 ml. olijfolie, 225 ml. whisky, handvol goed hete, gedroogde pepers
-
Tempura of Frituurbeslag
Categorie: Sauzen
60 min
Dit is een meel-mengsel dat gebruikt wordt om groentes, vlees, vis, garnalen, inktvisringen, e.a. in te dopen avorens ze te bakken in olie op 180 graden C...
Ingredienten: 1 eierdooier, 1 kopje bloem, 8 eetlepels blond bier (maisbier), 1 ½ eetlepel melk, 1½ eetlepel water, 1-2 eiwitten kloppen tot zachte pieken, *********, FRITUUR BESLAG II, 8 eetlepels bloem, 4 eetlepels maizena, 3 cc ba...
-
Saus : mossel dipsausje
Categorie: Koud, Sauzen
5 min
Ingredienten: - fijn gehakte dille, - gemalen peper, - Provençaalse kruiden, - paprikapoeder, - 2 eetlepels mosterd, - 4 eetlepels mayonaise, - coullis van rode pepers
-
PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
Categorie: Sauzen, Overig
15 min
lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht
Ingredienten: theelepel zout, rode of witte wijnazijn, olijfolie, water, vers gehakte koriander (cilantro, uien, pasta of puree van rode chili, of 1 theelepel fijngesneden, verse, hete chili zonder zaad of ribben, fijngeha...
-
Knoflooksaus, altijd beter dan uit een flesje
Categorie: Koud, Sauzen
15 min
Dit is steevast de saus die ik moet maken voor bij de bbq, thuis; of op een feestje. Ook heerlijk bij een mosselpannetje. Met de hoeveelheden moet je een b...
Ingredienten: fritessaus of mayonaise, slasaus, 10 teentjes knoflook, schepje (hete) mosterd, scheutje azijn, snufje zout, peper uit de molen, 1 theelepel dille of thijm, snuf chilipoeder
-
Limoen-Gember Dipsaus
Categorie: Koud, Sauzen
15 min
Kan eigenlijk overal bij worden gebruikt denk ook aan loempiatjes,dimsummetjes,enz.,geroosterd vlees,enz.)
Ingredienten: 1 eetlepel knoflook, fijn gehakt, 1 sjalotje fijn gehakt, 2 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 4 eetlepels vers uitgeperst limoensap, 1 theelepel limoen zeste, 3 eetlepels nam pla, 3 eetlepels witte basterd suiker, 2...
Recept: sperzieboontjes op grootmoeders wijze
Recept: PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
Recept: Stoofpotje van varkenshaas met peperkoek
Recept: Gevuld gehaktbrood met frisse groenten en puree
Recept: Komkommersalade met witte kaas uit Egypte
Recept: Hoofdschotel kerst Juan-Les-Pins
Recept: Indische cake
Gebruiker: Lex Heufke Kantelaar
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie