KookJij

Recept voor Knoflooksaus, altijd beter dan uit een flesje

Dit is steevast de saus die ik moet maken voor bij de bbq, thuis; of op een feestje. Ook heerlijk bij een mosselpannetje. Met de hoeveelheden moet je een beetje 'stoeien'
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pers de teentjes knoflook, en meng het met de rest van de ingredienten. Voeg voor een gladde saus nog naar behoefte een scheutje water of azijn toe.
Voor een mildere of scherpere saus de hoeveelheid teentjes knoflook aanpassen.
Voor deze saus geldt: "Blijf proeven!"

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Petra

Petra zegt:
Als je eenmaal verse knoflook gebruikt hebt, wil je nooit geen poeder meer! Ik heb altijd de knoflookbolletjes in een mandje van de lidl, die is super lekker en krachtig.
eef-1975

eef-1975 zegt:
Knoflook poeder heeft iedereen wel in huis. Bij verse knoflook geef ik de voorkeur aan Tsjechische knoflook, is intensiever van [email protected]: ik zal jou recept zeker proberen!;)
Blob

Blob zegt:
Dat is toch ook veel lekkerder dan met knoflookpoeder?!
Petra

Petra zegt:
Ik heb altijd succes met deze knoflooksaus:
1 deel mayo of frietsaus
kuipje creme fraiche
paar flinke tenen knoflook
wat bieslook
alles goed mengen
Blob

Blob zegt:
Je haalt de woorden uit m'n mond👍
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Waarom gebruik je knoflookpoeder en geen verse knoflook?
retired

retired zegt:
met flink wat peper is bedoeld versgemalen zwarte peper, NIET chili of Spaanse pepers
PHM van de Kletersteeg

PHM van de Kletersteeg zegt:
Gebruik ipv pepers mierikswortel.Voordeel; na 3 seconden is de hete smaak uit je mond weg
beau09

beau09 zegt:
Kijk zo word het recept met aanvullingen van iedereen alleen maar gevarieerder.
Ga vooral zo door. Succes.
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Sla de knoflook plat met een breed mes, en strooi er direkt wat grof zeezout overheen. De knoflooksappen hechten zich dan aan het zout en vervliegen niet. Zo houd je de volle smaken! Natuurlijk hoort er eigenlijk wat koriander in, al was het alleen maar voor de mooie kleurtjes. Peterselie doet het ook goed! Dille? niet doen, alleen lekker als je dit bij vis geeft.
gerrie haven slooijer

gerrie haven slooijer zegt:
Ik ben nog iets vergeten; een ui heel fijn snijden en er door doen.
Groetjes en veel plezier met het maken. Vooral eten van alle lekkere dingen van deze site. Ik ga zelf ook dit recept uitproberen. Lijkt me eens een keer wat anders.
gerrie haven slooijer

gerrie haven slooijer zegt:
Ik maak het ongeveer het zelfde als beau09 maar voeg nog een beetje dille en kervel kerriepoeder en suiker toe maar je kan ook kwark mayonaise en slagroom gebruiken plus de andere ingredienten. Verse knoflook is natuurlijk het lekkerst maar kan ook met knflookpoeder. De slagroom wel bijna stijf kloppen en er doorspatelen.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Beste Alamein,
Deze saus lijkt mij best lekker. Het lijkt wat op de saus bij een Griek die ik jaren geleden daar at. Zelf mayonaise maken doe ik niet, maar misschien doe ik er een verkruimelde boterham bij en nog wat extra tenen. Voor mij is hij goedgekeurd.
addie

addie zegt:
Hoi Beau09,
Zou het ook volgens jou recept maken, is veel lekkerder en zitten er tenminste geen toevoegingen bij.
Kookgroetjes, Addie.
beau09

beau09 zegt:
Calve mayonaise zou ik vervangen door zelfgemaakte mayonaise.
Vervolgens toevoegen 2 teentjes verse knoflook uit de pers, verse bieslook, 4 seizoenen peper uit de molen (GROF)en creme fraice of volle yoghurt en ervaar de compleet andere smaak.