-
Boerentosti
Categorie: Warm, Beleg
15 min
Ingredienten: 2 tomaten, 0.5 courgette, 8 sneedjes brood, 6 plakken jong belegen kaas, 6 plakken achterham, 6 eetl roomboter, 4 eetl piccalilly
-
Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes
Categorie: Overig
20 min
Ingredienten: 1 blik maïskorrels (300 g), uitgelekt, 2 eieren, 4-5 eetl bloem, 1 blik knakworstjes, 4 eetl olie, 4-6 eetl ketchup
-
Gehaktprutje
Categorie: Vlees
15 min
Ingredienten: 300 g gehakt, 300 g Bonduelle maïs Fantasia blikje, 1 ui gesnipperd of in halve ringen, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels verse roomkaas, zout, peper, kruiden naar smaak (bijv. Italiaanse kruidenmix, Mexicaanse kr...
-
Pecannotentaartje
Categorie: Koud, Taarten
10 min
Ingredienten: 110 g bloem, 100 g boter + 1 eetl boter, 60 g poedersuiker, 1 tl zout, 150 g ongezouten pecannoten, 4 eieren, 5 eetl schenkstroop, 50 g bruine basterdsuiker
-
Chilipie
Categorie: Ovenschotels
60 min
Ingredienten: Voor de deegbodem:, 150 g bloem, 2 theel. bakpoeder, zout, 85 g maïzena, 4 theel. suiker, 1/4 theel. cayennepeper, 115 g boter, 1-2 eetl. ijskoud water, Voor de vulling:, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 middelgrote groene papr...
-
Zuurkool met gehakt
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: 250 g zuurkool, 200 g gehakt, ½ ui, ½ rode paprika, ½ eetl. olie, peper, zout, ½ bekertje zure room, 1 theelepel maïzena
-
Zonnige tortilawraps
Categorie: Vegetarisch
25 min
Ingredienten: 10 gedroogde tomaten, in olie, 1 sjalot, 0,5 rode peper, zonder zaadjes, 100 g haricots verts, gehalveerd, 1 eetlepel olijfolie, 250 g oesterzwammen, in repen, zout, peper, 8 wraps, 1 dl zure room, 1 dl mayonaise, 8 plak...
-
Bigosh
Categorie: Vlees
55 min
Ingredienten: 500 g magere hamlappen, zout, peper, 40 g boter, paprikapoeder, 750 g zuurkool uit het vat, ± 1 dl witte wijn (of wit druivensap), 2.5 dl slagroom, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sour cream
-
Couscous salade met gehaktballetjes
Categorie: Hoofdgerecht
20 min
Ingredienten: 250 gr couscous, 250 ml water, 2 tomaten, 2 bosuitjes, 3 el zwarte olijven in schijfjes, feta, 250 gr rundergehakt, 1/2 zakje satékruiden voor gehakt, 1 ei
-
Pitapizza met spinazie en geitenkaas
Categorie: Warm
25 min
Ingredienten: 125 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, 2 eetl. olie van de zongedroogde tomaten, 2 eetl. tomatenpuree, 1 knoflookteentje, grofgesneden, 2 theel. verse tijm, gehakt (of 1/2 theel. gedroogde tijm), 225 g verse spin...
-
Oosters gehaktbrood
Categorie: Vlees
60 min
Ingredienten: 1 struik paksoi, boter om in te vetten, 2 eetlepels olie, 1 grote ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel rode currypasta, 500 g rundergehakt, 1 ei, 4-5 eetlepels gemalen kokos, zout, 3 bosuitjes, in ringetjes, halve rode paprika...
-
Roergebakken venkel met aardappelpartjes
Categorie: Aardappels
30 min
Ingredienten: 1 venkelknol, 2 grote tomaten of 4 kleintjes, 2 eetlepels kappertjes, 2 grote augurken of 4 kleintjes, 2 tot 3 eetlepels olijven in schijfjes, aardappelpartjes
-
Visprutje voor op toast
Categorie: Koud, Amuse
5 min
Ingredienten: 50 gr rivierkreeftjes, 60 gr Hollandse garnalen, 250 gr gerookte zalm, 70 gr ijsbergsla, whiskeysaus
-
Aardappel-viskoekjes
Categorie: Aardappels
50 min
Ingredienten: 400 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken, 50 ml halfvolle melk, verwarmd, 2 el boter, 2 blikjes tonijn in water à 185 g, 2 eieren, losgeklopt, 1 zakje peterselie à 30 g, fijngesneden, 0,5 zakje paneermeel à 150...
-
Smoothie van kiwi, aardbei en munt
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: 1,5 liter volle yoghurt, 250 g verse aardbeien, 250 g geschilde verse kiwi, 24 muntblaadjes, 4 eetl. vloeibare honing, 8 ijsblokjes
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker