Recept
« Terug naar recepten
					
						Bigosh
						PT55M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bigosh
Een heerlijk bigosh recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Renate Kemner
								
																
									Bereidingstijd:
									 55 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Polen
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									IKEA kookboekje 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bigosh te bereiden
 Snijd de hamlappen in blokjes en kruid deze met zout en peper. Verhit de boter in de braadpan en braad hierin het vlees rondom aan. Bestrooi met paprikapoeder. Laat het vlees enkele minuten zachtjes braden. Haal de zuurkool los met een vork en voeg die in gedeeltes toe. Schenk de witte wijn erbij en leg de deksel op de pan. Laat ongeveer een minuut of 20 zachtjes stoven. Roer de slagroom en de tomatenpuree glad en voeg dit bij de stoofschotel. Schep goed door elkaar en laat dit nog een keer 20 à 25 minuten stoven. Let op dat de zuurkool niet aanbrandt en voeg eventueel nog een scheutje witte wijn/druivensap toe. Server de zuurkool met een lepel sourcream, bestrooid met wat paprikapoeder.  
										Mijn kookverhaal (Renate Kemner)
Dit vind ik het lekkerste recept voor bigosh dat ik tot nu toe ben tegengekomen.
									
                    