-
Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Categorie: Wild
20 min
Ingredienten: - 4 steaks springbok +/- 200gr per persoon, - 500 gr kastanje paddestoelen in 4 gesneden, - 1 ajuin in blokjes gesneden, - halve rode paprika in blokjes gesneden, - 4 baby mais grof gesneden, - 250ml rode wijn, - grof ge...
-
Reebout met tijm en Portsaus
Categorie: Wild, Kerst
60 min
Deze heerlijke reebout die bovendien erg eenvoudig is om te maken
hadden wij tijdens ons kerstdiner 2022. Het sausje, dat eigenlijk nog het
meeste werk is,...
Ingredienten: 6 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 900 g reebout (achterbout), 12 takjes verse tijm, 5 el ongezouten roomboter, 200 ml rode port, 4 el wildfond, 50 ml verse slagroom
-
Ree ragout uit Oostenrijk
Categorie: Wild, Stoofschotels, Kerst
180 min
Ree voorbout (of schouder) moet langer gestoofd worden dan de malse
achterbout, dus even opletten wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik heb het
vlees hier...
Ingredienten: 1 kilo ree voorbout (of schouder), 2 uien, wortel, bleekselderij, peterseliewortel, 5 el olie, 250 ml droge rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 10 jeneverbessen, 10 zwarte peperkorrels, 1 klein blikje tomat...
-
Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn
Categorie: Wild, Ovenschotels, Stoofschotels, Kerst
180 min
Niet alleen met Kerstmis maar gedurende het hele wildseizoen maak je
deze heerlijke Bourgondische wildstoofschotel van hert en wildzwijn.
Natuurlijk kun je...
Ingredienten: 2 kilo poulet van hert en wildzwijn, 300 gram spekreepjes, 250 gram sjalotten, 2 teentjes knoflook, 5 bospenen, 1 prei, 250 gram knolselderij, 2 st bleekselderij, 8 jeneverbessen, gekneusd, enkele takjes tijm, 4 kruidnag...
-
Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 6 peperkorrels gekneusd, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 5 grote konijnenbouten, 50 gram boter, 2 plakken ontbijtkoek (peperkoek), 2 el appelstroop, 2 1/2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, maï...
-
Filet van Moeflon met rozemarijn en knoflook
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 500 gr. moeflonafsnijdsels, olijfolie, 150 gr. prei, fijngesneden, 150 gr. ui, fijngesneden, 150 gr. knolselderie, fijngesneden, 1 blikje tomatenpuree, 5 dl. droge witte wijn, 2 blaadjes laurier, 1 teentje knoflook, geha...
-
Hazenpeper
Categorie: Wild
120 min
Ingredienten: 2 uien, 4 kruidnagels, 1/2 liter rode wijn, 1 eetlepel kruidenazijn, 1 takje tijm, peper en zout, 1 haas in stukken, 100 gram ontbijtkoek, 75 gram koude boter, 125 gram magere spekreepjes, 3 eetlepels tarwe bloem, 2 eetl...
-
Parelhoenbouten
Categorie: Wild, Ovenschotels
40 min
Ingredienten: - 2 parelhoenbouten, - een flinke scheut honing, - grof zeezout, - fijn gesneden rozemarijn, - gemalen zwarte peper, - rode port, - bloem, - boter
-
Gestoofde wild zwijnswangen
Categorie: Wild, Kerst
150 min
Dit heerlijke gerecht hebben wij gegeten tijdens ons kerstdiner van 2018.
Weer eens heel wat anders en toen ik deze wildzwijnswangetjes toevallig
tegen kwa...
Ingredienten: 2 kg wild zwijn wangen, 1 winterpeen in plakjes gesneden, 2 uien in grove ringen, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 8 jeneverbessen, 8 peperkorrels, gekneusd, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 5 deciliter rode wijn, 1...
-
Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus
Categorie: Wild, Kerst
20 min
Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm
-
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Categorie: Wild, Stoofschotels
120 min
Een welbekende en goedgewaardeerde zaak in Maastricht is café Sjiek.
Het sympathieke van deze tent (ze vinden zichzelf geen restaurant) is dat
ze de...
Ingredienten: 1 kilo konijnenbouten, 2 dikke uien, 150 gr stroop, 10 gr bruine basterd suiker, 300 ml (natuur)azijn, 100 ml water, 100 ml rode wijn, peper & zout, 2 blaadjes laurier, 6 kruidnagels, 100 gr gedroogde pruimen zonder p...
-
Hertengoulash
Categorie: Wild
75 min
Ingredienten: 750 gram hertengoulashvlees in blokjes, mager vlees van de achterbout, 2 el boter, 1 ui, gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 1,5 dl wild of runderbouillon, 1,5 dl rode wijn, 1 tl rozemarijn, 6 jeneverbessen, 1 laurierblad, 1...
-
Hertenbiefstuk
Categorie: Wild
30 min
Ingredienten: 4 hertenbiefstukjes á 180 gram, 1 deciliter rode port, 4 deciliter rode wijn, 4 deciliter wildfond, 4 theelepels rode wijnazijn, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 4 jeneverbessen, 100 gram boter, 4 thijmtakjes
-
Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn
Categorie: Wild, Kerst
180 min
Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraa...
Ingredienten: 1 kg wildpoulet van hert, haas en wildzwijn, 150 gram spekreepjes, 250 gram sjalotten, 250 gram (kastanje)champignons, 250 ml rode wijn, 250 ml wildbouillon of wildfond, 1 el mosterd, 2 sneetjes peperkoek, 2 laurierblaad...
-
Traditioneel gebraden reerug
Categorie: Wild, Kerst
45 min
Dit eenvoudige maar heerlijke recept maakte ik voor ons kerstdiner 2018.
Omdat ik met kerst nogal moet multitasken wilde ik geen al te bewerkelijk
recept h...
Ingredienten: 1 reerug, 3 el roomboter, 2 tl zout, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 1 teen knoflook, geplet en fijngehakt, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 laurierbladeren, 8 jeneverbessen, 3 st. bleekselderij, grof gesneden, 3 kr...
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Worteltjes met honing en mosterd
Recept: Plaatcake Drammenhage
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze