KookJij
Lees meer Lees minder

Wild

Als je aan wild denkt, denk je al snel aan kerst. Het is vaak een traditie om dan wild te serveren. Op deze pagina vind je de heerlijkste wildgerechten, van hazenrug- tot wild zwijn recepten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Wild recepten

    1. Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm
    2. Ingredienten: 2 uien, 4 kruidnagels, 1/2 liter rode wijn, 1 eetlepel kruidenazijn, 1 takje tijm, peper en zout, 1 haas in stukken, 100 gram ontbijtkoek, 75 gram koude boter, 125 gram magere spekreepjes, 3 eetlepels tarwe bloem, 2 eetl...
    3. Ingredienten: 750 gram hertengoulashvlees in blokjes, mager vlees van de achterbout, 2 el boter, 1 ui, gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 1,5 dl wild of runderbouillon, 1,5 dl rode wijn, 1 tl rozemarijn, 6 jeneverbessen, 1 laurierblad, 1...

    4. Ingredienten: 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 6 peperkorrels gekneusd, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 5 grote konijnenbouten, 50 gram boter, 2 plakken ontbijtkoek (peperkoek), 2 el appelstroop, 2 1/2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, maï...
    5. Ingredienten: - 2 parelhoenbouten, - een flinke scheut honing, - grof zeezout, - fijn gesneden rozemarijn, - gemalen zwarte peper, - rode port, - bloem, - boter
    6. Ingredienten: 1 eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg., 2 grote flessen Schotse whisky., 200 gram spekreepjes., 1 fles olijfolie.
    7. Ingredienten: 1½ Kg uitgebeende wildzwijn achterbout (hamstuk), 150 gram spek in dunne schijfjes, 2 glaasjes jenever, 4 jeneverbessen, marjoraan, peper, zout, wat roomboter, 2 uien, 2 kopjes water, 1 kop rode wijn, nog wat jenever om...
    8. Ingredienten: 4 (tamme) konijnenbouten, Versgemalen peper en zout, kruidnagelpoeder, 75 gr boter + 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in halve ringen, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 7 dl kippenboui...

    9. Ingredienten: * 2 uien, * 1 dl azijn, * 6 kruidnagels, * 2 laurierblaadjes, * 2 theelepels zout, * 1 konijn, * 50 gram boter of marg., * 2 plakjes ontbijtkoek, * 2 eetlepels appelstroop, * 5 eetlepels suiker, * 2 eetlepels rode wijn,...
    10. Ingredienten: eendeborstfilet ± 600 g, 2 peren conference, veenbessenconfituur, 2 lapjes gerookt ontbijtspek in blokjes gesneden, porto, zwarte peper, cajunkruiden
    11. Ingredienten: 8 hertenmedaillons, á 70 gram, 1 theelepel marjolein, 60 gram roomboter, 1/4 liter witte wijn, 150 gram druiven gehalveerd, peper en zout
    12. Ingredienten: Per persoon 3 verse biefstukken van drie verschillende wildsoorten (b.v. reebiefstuk, struisvogelbiefstuk en moeflonfilet), boter, gembersiroop, droge rode wijn (Bordeaux), kookroom, zonnebloemolie, 500 gram pastinaak, 2...
    13. Een van de vele varieteiten van de fazanten receptuur.Het is geen Metternich,aangezien we geen rookworst gebruiken,maar chorizo Ingredienten: ZUURKOOL:, 500 gram mooie zuurkool, gespoeld en uitgeknepen, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 x 5 cc gemalen komijnzaad, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels ganzenvet, 375 cc kookroom, VLEES:, 4 dijbe...

    14. Ingredienten: Ik had nog wat restjes over!!!, konijn (ik had een gaar rugstukje) kleingesneden of geplukt, 10 gram boter, ± 125 gram kastanjechampignons, kleingesneden, 1 ui grof gesnipperd, 50 gram boter, 50 gram bloem, ½ l.kippenbou...
    15. Ingredienten: 2 lams filets ± 200 g per persoon, peper, zout, 10 tal aardappelen, grof zeezout, gemalen peper, paprikapoeder, marjolein, citroentijm, rozemarijn, lookpoeder, olijfolie, een stuk paprika rood, 2 sjalotjes, 4 pijlen witl...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  2. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  3. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  4. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  5. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  6. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  7. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  8. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  9. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell
  10. Deense rundvleessoep
    Deense rundvleessoep Categorie met Vlees
    Soep uit een pakje met een eigen draai eraan. Ingredienten: 1 pakje Deense rundvleessoep (Honig), 250 gr. Soepballetjes, rund, 250 gr. Champignon, 200 gr. Winterwortel, 100 gr. Bos/lente-ui, 1,5 l. Water