KookJij
Lees meer Lees minder

Wild

Als je aan wild denkt, denk je al snel aan kerst. Het is vaak een traditie om dan wild te serveren. Op deze pagina vind je de heerlijkste wildgerechten, van hazenrug- tot wild zwijn recepten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Wild recepten

    1. Ingredienten: 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 6 peperkorrels gekneusd, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 5 grote konijnenbouten, 50 gram boter, 2 plakken ontbijtkoek (peperkoek), 2 el appelstroop, 2 1/2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, maï...
    2. Ingredienten: - 2 parelhoenbouten, - een flinke scheut honing, - grof zeezout, - fijn gesneden rozemarijn, - gemalen zwarte peper, - rode port, - bloem, - boter
    3. Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm

    4. Ingredienten: Konijn en soep groentes, Runderbouillionblokjes
    5. Ingredienten: 1 eend van ongeveer 1, 5 á 2 kg., 2 grote flessen Schotse whisky., 200 gram spekreepjes., 1 fles olijfolie.
    6. Ingredienten: 600 gr. wild zwijnshaas, 400 gr. aardappelen, 2 dl. melk, 50 gr. boter, 300 gr. middelgrote spruitjes, 50 gr. kaantjes (krokante spekjes die overblijven na het uitbraden van niervet), zout, peper, nootmuskaat, VOOR DE SA...
    7. . Ingredienten: 1 vel bladerdeeg, 700 gr gekonfijte eend uit blik 4 mooie stukken eend, 4 wortelen, 300 gr pruimen, 1 stengel porei, 1 ajuin, 1 eetlepel suiker, boter, 4 eikes vers van de pers, een flinke scheut room, gember, peper, roz...
    8. Ingredienten: een nootje boter, 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sausen, 3 eetlepels mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 1 reegebraad (of hinde) van ongeveer 800 g, 180 g rode bessengelei, 10 cl rode wijn, 20 cl room, 1 sjalot, tr...

    9. Ingredienten: - 2 everzwijn steaks, - 2 geitenkaasjes met spek, - paprika poeder, - gemalen zwarte peper, - zeezout, - olijfolie
    10. Ingredienten: 4 hertenbiefstukjes á 180 gram, 1 deciliter rode port, 4 deciliter rode wijn, 4 deciliter wildfond, 4 theelepels rode wijnazijn, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 4 jeneverbessen, 100 gram boter, 4 thijmtakjes
    11. Ingredienten: 2 uien, 1 teentje knoflook, 900 gram wild zwijn(schouder.bout of poelet zonder been), peper en zout, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels tarwebloem, 1 flesje herfstbokbier, 250 gram gedroogde pruimen zonder pit
    12. Ingredienten: 4 (tamme) konijnenbouten, Versgemalen peper en zout, kruidnagelpoeder, 75 gr boter + 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in halve ringen, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 7 dl kippenboui...
    13. Ingredienten: saus :, 1 mango, 2 appelsienen, een flinke scheut witte port, een soeplepel korianderzaad, een soeplepel shoarmakruiden Verstegen, 150 gram kaas Philadelphia met kruiden, 1 soeplepel fijne suiker, 3 eendenborsten, 24 kri...

    14. Ingredienten: * 2 uien, * 1 dl azijn, * 6 kruidnagels, * 2 laurierblaadjes, * 2 theelepels zout, * 1 konijn, * 50 gram boter of marg., * 2 plakjes ontbijtkoek, * 2 eetlepels appelstroop, * 5 eetlepels suiker, * 2 eetlepels rode wijn,...
    15. Ingredienten: 4 hazen achterbouten, 3 dl rode wijn,, 3 dl water,, 2 dl azijn,, 2 flinke uien fijgesneden,, 2 stelen prei fijngesneden,, 6 laurierblaadjes,, 6 kruidnagels (of een beetje poeder),, lardeerspek,, kaneel,, suiker,, maizena...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.