-
Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Categorie: Wild
20 min
Ingredienten: - 4 steaks springbok +/- 200gr per persoon, - 500 gr kastanje paddestoelen in 4 gesneden, - 1 ajuin in blokjes gesneden, - halve rode paprika in blokjes gesneden, - 4 baby mais grof gesneden, - 250ml rode wijn, - grof ge...
-
Knien in 't zoer (konijn in het zuur)
Categorie: Wild
90 min
Ingredienten: 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 6 peperkorrels gekneusd, 2 laurierblaadjes, 2 tl zout, 5 grote konijnenbouten, 50 gram boter, 2 plakken ontbijtkoek (peperkoek), 2 el appelstroop, 2 1/2 el suiker, 1/2 dl rode wijn, maï...
-
Reerug (aan het bot) uit de oven
Categorie: Wild, Ovenschotels, Kerst
180 min
Dit recept is oorspronkelijk voor een Römertopf.
Ik heb in plaats hiervan een braadpan (met deksel) die ook in de oven
gebruikt mag worden maar kan oo...
Ingredienten: 1 reerug met bot (+/- 800 gram), 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), 1 el mosterd, snufje zwarte peper uit de molen, 1 tl zout, 1 tl marjolein, 75 gram boter, 8 piment bollen (geplet), 8 jeneverbessen (geplet), 2 laur...
-
Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus
Categorie: Wild, Kerst
20 min
Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm
-
Hazenpeper
Categorie: Wild
120 min
Ingredienten: 2 uien, 4 kruidnagels, 1/2 liter rode wijn, 1 eetlepel kruidenazijn, 1 takje tijm, peper en zout, 1 haas in stukken, 100 gram ontbijtkoek, 75 gram koude boter, 125 gram magere spekreepjes, 3 eetlepels tarwe bloem, 2 eetl...
-
Hertenbiefstuk met cranberryportsaus
Categorie: Wild
30 min
Ingredienten: .1 pot wildfond van 400 ml, .4 hertenbiefstukken, .peper en zout, .50 gram boter, .mespuntje kaneelpoeder, 1 borreltje port, .3 eetlepels cranberrycompote
-
Gestoofde wild zwijnswangen
Categorie: Wild, Kerst
150 min
Dit heerlijke gerecht hebben wij gegeten tijdens ons kerstdiner van 2018.
Weer eens heel wat anders en toen ik deze wildzwijnswangetjes toevallig
tegen kwa...
Ingredienten: 2 kg wild zwijn wangen, 1 winterpeen in plakjes gesneden, 2 uien in grove ringen, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 8 jeneverbessen, 8 peperkorrels, gekneusd, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 5 deciliter rode wijn, 1...
-
Stoofpot van gemengd wild
Categorie: Wild, Stoofschotels, Kerst
180 min
Het gemengde stoofvlees van wild dat ik vaak koop bestaat meestal uit hert
en wild zwijn. Echter je kunt voor zulke stoofpot ook ander wild toevoegen
of ge...
Ingredienten: 1 kilo gemengd wild, 125 gram gerookte spekreepjes, olijfolie en boter, 250 gram sjalotten, 1 handvol gedroogde paddenstoelen, 2 winterpenen, 2 stengels bleekselderij, 10 jeneverbessen, geplet, 2 blaadjes laurier (of 4 k...
-
Konijn a la Rita
Categorie: Wild
120 min
Ingredienten: 1 versneden konijn, zonder de kop en ingewanden erbij, 2 ajuinen, scheutje azijn, peper en zout, konijnkruiden, 2 flesjes bruin bier, 1 blokje bouillon, boter
-
Haas Gebraden (na marineren)
Categorie: Wild, Vlees
240 min
Ingredienten: Zie recept Marinade II (Voor alles en nog wat), De bereidingstijd is exclusief de marinade-tijd., Het marineren is dus al achter de rug en we hebben in de, marinade gehad :, -6 hazendijen, -1 hazerug, Verder hebben we no...
-
Reegebraad met wildsaus
Categorie: Wild, Ovenschotels
60 min
Ingredienten: een nootje boter, 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sausen, 3 eetlepels mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 1 reegebraad (of hinde) van ongeveer 800 g, 180 g rode bessengelei, 10 cl rode wijn, 20 cl room, 1 sjalot, tr...
-
Wildzwijnfilet
Categorie: Wild
70 min
Ingredienten: 1300 gram wildzwijnfilet, 100 gram linzen, 200 gram boter, 100 gram spruiten, 11 rode uien, 1 wortel, 1 prei, Waterkers, 1 takje tijm, 2 laurierbladeren, 0,5 liter wildbouillon, 1 ui, 3 dl room, 1 glas cognac, 11 aardapp...
-
Konijn gestoofd
Categorie: Wild
150 min
Ingredienten: 1 konijn verdeeld in 8 stukken, z/p, 1 dl olijfolie, 500 g sjalotjes, doormidden, 2 laurierblaadjes, 3 tl gember, vers, geschaafd, 6 jeneverbessen, gekneusd, 3 dl kipfond, 3 dl witte droge wijn, 1 bosje tijm, de blaadjes...
-
Kalkoen en stuisvogelragout met Leffe kerstbier
Categorie: Wild, Kerst
120 min
Ingredienten: - 400 gram kalkoenblokjes, - 400 gram struisvogelblokjes, - boter, - peperbolletjes, - dragon, - tijm, - oregano, -150 gram groene olijven, - 1 ajuin, - 1 rode paprika, - 300 ml wildfond, - 750 ml Leffe Kerstbier
-
Konijnensoep
Categorie: met Vlees, Wild
300 min
Ingredienten: Konijn en soep groentes, Runderbouillionblokjes
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker