KookJij

Traditioneel gebraden reerug

Dit eenvoudige maar heerlijke recept maakte ik voor ons kerstdiner 2018. Omdat ik met kerst nogal moet multitasken wilde ik geen al te bewerkelijk recept hebben en dat heb ik in dit recept gevonden. De pure smaak van de ree blijft hier goed behouden. TIP: Dit recept kan ook prima met hertenrug.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Wildplaza (bereidingswijze aangepast en in eigen keuken gemaakt)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Traditioneel gebraden reerug te bereiden

  1. Doe de ui, spek, wortel en bleekselderij in de braadslede en meng alles door elkaar.
  2. Smelt de boter in de pan doe de knoflook, rozemarijn, laurierbladeren, jeneverbessen, kruidnagelen en tijm erin, strooi peper en zout over de reerug en braad deze rondom aan.
  3. Leg de reerug in de braadslede op het groente/spekmengsel en giet de braadboter met de kruiden eroverheen.
  4. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden), keer de reerug regelmatig om en schep het mengsel door elkaar en over de rug heen..
  5. Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  6. Leg de reerug op een mooie schaal en giet er de braadjus met garnituur overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst