KookJij

Gebraden eend met groene asperges

Een heerlijk gebraden eend met groene asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: rtl.nl/wieisdechef
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden eend met groene asperges te bereiden

* Schil de aardappels en kook deze gaar in gezouten water.
* Giet deze af en leg deze voorzichtig op het rooster van het rookoventje.
* Rook de aardappels +/- 10 minuten tot een zachte puree.
* Snijd de poten van de eend en leg deze in de pan met het ganzenvet en gaar het op zeer laag vuur tot het vlees van het bot valt.
* Haal de eend voorzichtig uit het ganzenvet en verwijder de botjes.
* Rol de eend strak in het folie en laat het afkoelen in de koelkast.
* Schil en blancheer de asperges.
* Snijd de shiitake.
* Rasp de sinaasappel en pers deze.
* Karameliseer 1 eetlepel suiker en blus deze af de sinaasappelsap.
* Laat het geheel inkoken tot een derde.
* Voeg de kipfond toe en laat het inkoken tot sausdikte.
* Bak de eend rondom in z’n eigen vet totdat deze krokant is.
* Gaar het in de oven op een temperatuur van 180 graden gedurende 18 minuten.
* Laat de eend drie minuten rusten.
* Snijd de borsten van het karkas, bak de medaillon van de boutjes.
* Plaats de shiitake en groene asperges en maak de borden op.


Mijn kookverhaal (Jordy Zuiddam)

Dit recept heb ik van het programma Wie is de Chef, ik heb het gemaakt en het was gewoon super!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
:)Dank je wel ;)

een fijn weekend Jordy
jordyzuiddam

jordyzuiddam zegt:
Ja iedereen heeft een andere smaak. Kip lijkt mij ook wel heel lekker;)
mia7

mia7 zegt:
Het recept is heerlijk, maar dan niet met eend !:p:(Liever Kip!:)