Serveer met appelmoes en frieten, natuurlijk zelf gemaakt.
Drink er hetzelfde bier bij waarmee je het hebt klaargemaakt
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Dit recept van Konijn op z’n Vlaams komt ook uit het kookboek van Mario Cattoor (de “Vlaamsche Pot” in Brugge). Als je eens een keer in Brugge bent is het een aanrader om er een keer een kijkje te nemen en natuurlijk een hapje te eten. 
N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook maken met varkensvlees of kip.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Mario`s Vlaamse Keuken (Mario Cattoor)/In eigen keuken bereid en gefotografeerd
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot) te bereiden
- - Bak de stukken konijn bruin in wat boter en kruid met peper en zout. (je kan de kop en lever meebakken voor meer smaak)
- Na ongeveer 5 minuten haal je de stukken uit de pot (het konijn moet goudbruin gekleurd zijn).
- Snijd de uien half grof en stoof ze bruin in dezelfde pan.
- Doe het konijn weer terug in de pan.
- Voeg nu het bier toe, bij voorkeur kriek, maar je kan ook ander donker bier gebruiken.
- Voeg de tijm en laurier en mosterd toe, dan ook de gedroogde pruimen.
- Laat alles op een zacht vuurtje een uurtje (of langer) sudderen.
 
                    





 
					
