KookJij

Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Dit recept van Konijn op z’n Vlaams komt ook uit het kookboek van Mario Cattoor (de “Vlaamsche Pot” in Brugge). Als je eens een keer in Brugge bent is het een aanrader om er een keer een kijkje te nemen en natuurlijk een hapje te eten. N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook maken met varkensvlees of kip.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mario`s Vlaamse Keuken (Mario Cattoor)/In eigen keuken bereid en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot) te bereiden

  1. - Bak de stukken konijn bruin in wat boter en kruid met peper en zout. (je kan de kop en lever meebakken voor meer smaak)
  2. Na ongeveer 5 minuten haal je de stukken uit de pot (het konijn moet goudbruin gekleurd zijn).
  3. Snijd de uien half grof en stoof ze bruin in dezelfde pan.
  4. Doe het konijn weer terug in de pan.
  5. Voeg nu het bier toe, bij voorkeur kriek, maar je kan ook ander donker bier gebruiken.
  6. Voeg de tijm en laurier en mosterd toe, dan ook de gedroogde pruimen.
  7. Laat alles op een zacht vuurtje een uurtje (of langer) sudderen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met appelmoes en frieten, natuurlijk zelf gemaakt.
Drink er hetzelfde bier bij waarmee je het hebt klaargemaakt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst